33. kolo
07.05.2013 20:45 CET
2 : 3
(1:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan zahodil skvělou šanci na slušnou výchozí pozici pro cílovou rovinku

Ve Wiganu se nakonec bučelo. Latics nad tápajícím Swansea dvakrát vedli, ve finále ale pracně vytěžené tři body na půdě WBA vykupují zbytečnou a plnohodnotnou domácí ztrátou. Dvě kola před koncem a těsně před výjezdem na Emirates Stadium tím pádem Wigan ztrácí na výše postavené bratry v triku tři body.

Na DW Stadium se dnes potkaly dva týmy, které rády drží balon, privilegia praktikovat svůj dobrý zvyk si nicméně v úvodních pasážích užíval takřka výhradně domácí Wigan. Že by byl ale nutně nebezpečnější, to nikoliv (jako už tradičně). Naopak Espinoza - Beausejourův záskok na levém beku - vypadal dosti zranitelně a nervózní okamžik si neodpustil ani mnohem zkušenější Caldwell, respektive brankář Robles. Ten lapil stoperovu malou domů do rukou a Swans měli v 18. minutě jedinečnou příležitost zahrávat nepřímý volný kop. S ním ale šokující zakončovatel Williams naložil po rugbyovsku.

Michel Vorm, který měl jednou v úvodu problémy s rozehrávkou pod tlakem Maloneyho, byl mezitím prověřován akorát Koného střeleckými pokusy. Znamenitější byl ten pozdější z 26. minuty, kdy už forvard z Pobřeží Slonoviny byl v gólové pozici, zakončil však přímo do Vorma. Jinak relativně konzervativní projev Swansea roztěkaným Latics moc nepovoloval - až vteřinu před vypršením nastavení úvodního dějství přišel do vápna centr z pravé strany, Vorm jej vyboxoval pouze k Espinozovi a ten se vůbec nerozpakoval. Správně utlumeným volejem se trefil k pravé tyči a svou premiérovou trefou v dresu Wiganu tak pomohl nadefinovat něco jako "gól do šatny".

Jenže atletům takový kousek nebyl k bůhvíjakému užitku. Do druhého poločasu totiž nastoupila velmi odhodlaná hostující skvadra, která si hned skrze Routledge vynutila řádný respekt zaskočeného domácího a brzy také díky vlastnímu schopnému "volejáři" srovnal. Vskutku: Rangel po citlivém Routledgeově přenesení dal Latics ochutnat jejich vlastní medicíny, když "persieovským" volejem trefil vzdálenější tyč, od které se balon odrazil do sítě.

Začínalo se tedy odznova, vyrovnané skóre ovšem neplatilo dlouho. Okamžitě totiž McCarthy odhalil nemalou skulinu v defenzivním uspořádání Swans, vběhl do ní, převzal pas od Caldwella a hladce prostřelil bezmocného Vorma. Ani tohle vedení nicméně nebylo permanentní, ba ani dlouhotrvající. Asistent u předchozí branky, Gary Caldwell, tentokrát v 59. minutě hrozivě odevzdal míč na soupeřovy kopačky a Shechter pak za pomoci drsné teče obránce přispěchal s absolutně nechytatelnou ranou, otřenou tentokrát o levou tyčku.

Caldwell dnes ukázkově plnil roli rozporuplné postavy a v pozitivním světle se neváhal znovu ukázat po 68 minutách. Tehdy hlavičkoval po rohu a Vorm se musel pro jeho vizitku proletět notně efektně. A zároveň samozřejmě efektivně, čímž položil základy pozdějšího obratu labutí. Ty se přitom na potřetí prosadili po dalším, tentokrát kolektivním lapsu wiganských. Dva ne zrovna povolaní obranáři, McArthur s Maloneym, se totiž nepohodli při snaze odvrátit Hernándezův centr - a to bez větších rozpaků ztrestal Tiendalli.

Swansea vzápětí postihlo neštěstí v podobě otřesu a střídání brankářské jedničky Michela Vorma (jenž byl dlouho zraněný už dříve), přesto zvládlo přerušovanému nátlaku Wiganu odolat až do 99. minuty. Další tři Koného projektily už bůhvíjaké nebezpečí nepředstavovaly, ten v pořadí třetí významně děsil akorát pozicí, ze které byl vyprodukován.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

strašne moc verím v to, že tento zápas vyhráme a dostaneme sa z pásme zostupu no reálne to vidím skôr na remízu. 2 za záchranu Latics :)

Reagovat
freakmarena19

1:0(Koné)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Swansea v ramci dobrych vztahu prohraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

A prd ....

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Arouna Koné již nesmí dát gól, protože jsem po posledním kole fanty váhal mezi ním a Lukakuem a nakonec jsem upřednostnil belgického forwarda, takže pokud by Koné ve dvou zápasech po sobě skóroval a Lukaku vyšel naprádzno, tak by mě asi trefil šlak

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře SWANSEA CITY !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stalo se jim to samy co oni udelali o vikendu, hlavne aby se soustredili na finale FA cupu

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/wigan-2-3-swansea-match-highlights-SZUGW4hiV7N2Ke95?start=1.247

To je hodně velká škoda pro Wigan, ty jsem si přál v Premier league i nadále

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele