23. kolo
19.01.2013 16:00 CET
2 : 3
(1:3)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

N'Diaye v roli dirigenta a Sunderland veze z Wiganu všechny body

Parádní debut Alfreda N’Diayeho bude moci být pamatován jako další tříbodový úspěch Sunderlandu, potažmo Martina O’Neilla, ještě nedávno bezbřeze kritizovaného. Black Cats pod taktovkou třímilionové posily z Bursasporu senzačně obrátily vývoj zápasu z 0:1 na 3:1, takže registrují již třetí venkovní výhru.

Tento výjezd každopádně Mackems v žádném případě nenačali ideálním způsobem, zvláště David Vaughan ne. Ten totiž nešťastně zakončil pohlednou akci Wiganu po levé straně, když si už po čtyřech minutách srazil do vlastní sítě Stamův balon. Na to ovšem Sunderland klidně mohl okamžitě reagovat (N’Diaye zblízka kýžený cíl přehlavičkoval), takže nebylo příliš překvapivé, že se vyrovnání dočkal poměrně záhy. Larsson z přímého kopu nastřelil McArthurovu ruku a Gardner z penalty srovnával už po 17 minutách.

A ani obrat nečekal příliš dlouho na své dokonání. Až pět tisícovek cestujících fanoušků si totiž znovu nadšeně zařvalo již za další tři minuty, když Fletcher přeci jen nadvakrát zdolal houževnatého Al Habsiho. Od té chvíle si Mackems počínali velmi sebevědomě a ještě do přestávky de facto rozhodli. Johnson vrátil míč na hranu šestnáctky, odkud se bez přípravy, vnějším nártem famózně prosadil nezastavitelný Fletcher. S přehledem nejlepší střelec mužstva ze severovýchodu jako by se vracel do své formy z úvodu ročníku.

Teprve po změně stran a vysvlečení nově příchozího Hondurasana Espinozy začal přísnější měřítka snášet i výkon domácích. Pěkný Mignoletův zákrok jednoruč odvracel střelu Maloneyho, který se znovu ozval také po hodině hry. Mimoto Latics ještě dvakrát udeřili do brankové konstrukce (pokaždé za pomoci Maloneyho přímého kopu), takže Henríquezova snadná hlavička z velké blízkosti už jen korigovala stále nepříznivé skóre z pohledu wiganských.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, je to tam !!!!! Jen tak dál - BLACK CATS

Reagovat
freakmarena19

1:1

Reagovat
freakmarena19

vedle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele