3. kolo
01.09.2012 16:00 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Přetahovaná Wiganu se Stokem končí familiární remízou 2:2

Napínavé klání se odehrálo na DW Stadium. Dvakrát se tu kopala penalta, pokaždé proti jinému brankáři; v závěru málem rozhodl debutant Adam, který naskočil v 32. minutě za zraněného Wilkinsona; a nakonec zraky pouhých 16 tisíc fanoušků viděly další remízu 2:2, už čtvrtou ligovou od prosince 2009.

Právě souboje debutujícího Adama s ománským brankářem Al-Habsim se nakonec ukázaly být rozhodující při konstrukci remízového výsledku. Zejména tedy Caldwellem odkloněný přímý kop, po němž se čerstvý otec druhého dítěte až neuvěřitelně vrhnul, byl patrně stěžejní. Na něj už by Latics těžko nacházeli odpověď; a to by bylo krajně nezasloužené. Wigan si většinu času užíval balon na kopačkách; pokaždé to byl on, kdo šel do vedení; ve srovnání s Potters - kteří v týdnu senzačně vypadli z poháru se Swindonem - působil také sebevědoměji.

Latics šli prvně před Stoke již po pěti minutách, když Huth ve vápně zahrál rukou a ze značky pokutového kopu se nemýlil Maloney. Pak následovala ještě jedna velká šance domácích před přestávkou, ovšem Koné zblízka nedokázal dopravit do sítě Boyceovo citlivé sklepnutí. A za to Martinezovi svěřenci ihned pykali: ve 40. minutě sudí Atkinson zřejmě halucinoval, když spatřil rukou hrajícího Figuerou, nicméně na to se historie takříkajíc neptá - Walters penaltu tradičně proměnil, a to je nyní nejdůležitější.

Nakonec pak atleti mohli děkovat bohu, respektive chvějícímu se břevnu, že do šaten odcházeli alespoň za nerozhodného stavu. Wilson nadějně pálil z 20 metrů doopravdy těsně před poločasovým hvizdem. Skóre 0:0 posléze platilo jen chvíli - ve 49. minutě se uhlazeně prosadil Di Santo -, avšak poslední slovo opět měli hosté. Crouch si majestátně doskočil pro Waltersův centr a bylo hotovo.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

...X...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Devil

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

buď remíza nebo Stoke ... můj tip 02

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

jak muzete tipovat hromadne stoke to nepochopim

Reagovat
smazaný uživatel

meli by teda hrat Edu, Adam a N'Zonzi, lepe receno dva z nich, protoze stoke hraje na dva CM/DM

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele