13. kolo
24.11.2012 16:00 CET
3 : 2
(0:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Jordi Gomez hattrickem zařídil Wiganu vítězství nad Readingem

Velmi atraktivní utkání plné šancí, gólů, zvratů a nechyběl ani infarktový závěr. Wigan v krásném zápase přestřílel Reading 3:2, za což vděčí jedinému muži. Jordi Goméz zatížil konto Royals hattrickem a postaral se tak o nesmírně cenné vítězství Latics. Nováček soutěže tak na sestupov příčky pohlíží s náskokem již pěti bodů.

Už od prvních minut bylo k vidění několik gólovek. Po pěti minutách byl před Federicim Maloney, ale hostujícího gólmana nepřekonal. Již stoprocentní šanci zmařil Arouna Koné. Útočník Pobřeží slonoviny sice po skvělé přihrávce Goméze obešel brankáře, následné střele ovšem nedal dostatek razance a vracející se McAnuff stačil míč odkopnout ještě před brankovou čarou.

Pak se děly věci před bránou Wiganu. Předzvěstí taškařice z druhého poločasu bylo nejisté konání Al Habsiho, po střele Shoreyho brankáři Latics proklouzl pod tělem, ale ještě jej stačil lapit. Branku ale hosté přeci jen slavili, centr Nicky Shoreyho doplachtil přesně na hlavu Seana Morrisona, který se vyvlékl ze spárů Jonese a otevřel skóre - 0:1.

Hned po změně stran pálil nebezpečně Di Santo a tím uvedl parádu, která byla k vidění ve druhém dějství. První branku dal Goméz po necelé hodině hry. Beausejour rozběhl po levé lajně Di Santa, který naslepo dával do vápna na Jordiho Goméza ten nadvakrát překonal Federiciho - 1:1. Než španělský záložník vývoj zápasu za deset minut úplně zvrátil, mohly padnout klidně ještě dva góly.

Koné hned po vyrovnání nebezpečně pálil a Federici tentokrát už napodruhé stihl před dobíhajícím Di Santem zalehnout míč. Na druhé straně pak Al Habsi zachránil nerozhodný stav po hlavičce Le Fondra. Pak už úřadoval Goméz, který si ve vápně výborně naskočil na krásný Beausejourův centr a hlavou rozvlnil síť - 2:1.

Dvanáct minut před koncem se však stala věc, po které by nejraději Ali Al Habsi utekl pryč ze stadionu. Tečovaná střela Robson-Kanua se v poklidu snášela k jeho rukám, jenže míč mu vypadl z rukavic na břevno, od něj se odrazil do jeho hlavy a následně za čáru - 2:2. Pro jeho velkou úlevu měl však střelecký den Jordi Goméz. Až v nastavené čase proměnili domácí protiútok, Koné přihrál v šestnáctce Gomézovi a ten nezcela snadnou přihrávku poslal sebejistě za Federiciho záda - 3:2.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1X2

Reagovat
smazaný uživatel

bol by som rád, keby sme zvítazili aj vonku ale realita je iná... bud 1-1, alebo 0-1 gol da Le Fondre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vtipne

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

wigan vyhraje hipici, 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele