30. kolo
17.03.2013 17:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan udolal Magpies a opět zdramatizoval situaci na chvostu

Severoanglický celek nedokázal navázat na poslední úspěšné výsledky, včetně postupu do čtvrtfinále Evropyké ligy, když na JJB Stadium po většinu utkání tahal za kratší konec. Výsledkem je těsná a nesmírně cenná výhra pro Latics.

Domácí vstoupili do utkání lépe, pevně se chopili dirigentského kormidla a dávali tak jasně najevo, jakou důležitost pro ně nadcházející utkání má. Nejdříve ovšem zahrozilo na opačné straně, když Marveaux od rohového praporku našel hlavu Taylora, na ligové scéně debutující Joel byl ovšem na místě. Odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat: McManamanův centr neodvrátil Santon a pro Beausejoura už to pak byla snadná práce - 1:0! Po půlhodině hry o sobě dal vědět Maloney, jeho dalekonosný pokus zpoza pokutového území ale Elliot za svá záda nepustil!

Aktivita Latics ani s přibývajícím časem nepolevovala. McCarthy se užuž hnal tváří v tvář na hostujícího brankáře, na poslední chvíli mu ovšem zkřížil cestu vracející se Gutiérrez a z nadějně vyhlížející akce tak rázem nic nebylo. Těsně před pauzou neúspěšně odpovídal Cissé.

Totožný obraz hry byl k vidění i ve druhých čtyřiceti pěti minutách. Povedenou kombinační akci zakončoval opět McManaman, jeho střele z ideální pozice se však postavil do cesty obětavý Yanga M'Biwa! Teprve až příchod Sholy Ameobiho (nahradil nevýrazného Yoana Gouffrana) po hodině hry konečně trochu rozhoupal nevýraznou ofenzivu NUFC. Alan Pardew následně stáhl hru pouze na tři obránce.

Davide Santon tak měl naprosto volnou ruku ke svým ofenzivním výletům a to se záhy ukázalo jako ta správná volba: Cissé oslovil bývalého beka milánského Interu, který zbytečně nespekuloval a přízemní ranou srovnal na 1:1. Senegalský kanonýr, jenž před týdnem zajistil Strakám tříbodový zisk nad Stoke, měl čtyři minuty před koncem po pasu Ameobiho opět velkou možnost na rozhodnutí, ovšem tentokráte úspěch neslavil! Vzápětí se tak celé JJB radovalo: McCarthy poslal od rohového praporku balón do ohně, Figueroa si na bližší tyči pomohl rukou, Perch a Santon nedokázali mičudu odvrátit a Koné z bezprostřední blízkosti zajistil domácí ekipě tři body - 2:1.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
NuFc23

ou je 0:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Jiná cesta k záchraně totiž nevede

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
Devil

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

To není možný tohle už..neskutečná smůla. Zranění v Newcastlu neberou konce

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

fakt prasárna..snad to bude jakš takš v poho..takhle prošlápnout koleno, to je na konec kariery..debil jeden--

Reagovat
NuFc23

Mal dostat cervenu a cely zapas by bol o inom, to, ze druhy gol Wiganu padol ako v hadzanej sa nebudeme ani bavit.....

Reagovat
smazaný uživatel

já to říkám pořád, že anglický rozhodčí patří k tomu nejhoršímu...

Reagovat
smazaný uživatel

...až po těch českých

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/wigan-vs-newcastle-2-1-motd

Tohle měla být spše remíza, ale Wigan má poslední dobou opravdu mistrnou formu a přeju jim záchranu..jen McManaman nebo jak se to píše už by radši hrát neměl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele