5. kolo
22.09.2012 16:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Fulham si na DW Stadium připsal raritní venkovní vítězství

Sláva, Fulham triumfoval venku! Vpravdě ojedinělý kousek se ve Wiganu povedl Londýňanům, kteří se coby vítězové vraceli jen ze sedmi z 58 předcházejících výjezdů. Na DW Stadium dokonce Fulham málem udržel i čisté konto a své fanoušky tak potěšil nadmíru. Proti svému exzaměstnavateli se trefil Hugo Rodallega.

Vedle takto speciálního debutového zásahu kolumbijského forvarda bude mít dnešní duel na DW Stadium ještě jedno významné poznávací zranění: vtipný faul na rozhodčího Lee Proberta. Ten se ocitl uvnitř nepříjemných kleští ostrého dua Watson-Sidwell, aby si sám přerušil hru a nechal se dlouho ošetřovat. V žertu pak dokonce záložníkovi Wiganu ze země ukázal červenou kartu.

Teprve tento incident konečně nastartoval utkání, které dosud příliš zábavy nenabídlo. Od té doby už ale zejména Cottagers nelenili a cpali se před branku Latics. Velmi dobře klapala zejména spolupráce tandemu Rodallega-Berbatov, jenž byl podržen v základu navzdory zotavení Ruize s Petrićem. Nejprve Kolumbijec mířil do Al Habsiho za asistence Bulhara, pak si oba role prohodili, aby ani Berbatov neminul cíl. Ománský golman byl nicméně opět na svém místě.

Do třetice už to ovšem těmto borcům vyšlo. Berbatov krásně centroval a Rodallega už tentokrát neměl problém. Za úder do týlu svého bývalého týmu se potom sympaticky omluvil, ovšem to samotným hráčům Wiganu příliš nepomohlo. Spíš naopak - brzy zranění lýtkového svalu donutilo vystřídat Di Santa (autora poloviny dosavadního ligového přídělu atletů), takže Wigan vepředu zlobil ještě méně. Teprve chvíli před přestávkou se do balonu opřel Jordi Gomez, aby nastřelil dolejšek horní části brankové konstrukce. Fulham měl v tom okamžiku z pekla štěstí.

Po restartu se pak jelo podle podobného a zároveň odlišného scénáře jako před ním. Nejprve klidná pasáž, pak jedna velká šance Wiganu a nakonec dominance Fulhamu a poločasové skóre 1:1. Onu gigantickou příležitost měl na svědomí Arouna Koné, jenž zaváhal tváří v tvář Schwarzerovi. Což muselo být potrestáno; a také bylo. Střídající Ruiz nejprve sám zajímavě střílel z přímého kopu, aby pak zesměšnil kompletní obrannou linii Latics a nabídl gólovou radost Damienu Duffovi. Ten nepohrdl. Koného úprava skóre už přirozeně dorazila na scénu až příliš pozdě.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele