36. kolo
04.05.2013 16:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Wigan je zpátky ve hře, na The Hawthorns hrdinně obracel

Takzvaný "Great Escape" (Velký únik) zažívá svůj restart? Docela to tak vypadá, neboť Wigan se báječným obratem zápasu s West Bromwichem a neskutečně vitálními třemi body zvenčí vrací do popředí záchranářské bitvy. Rázem z něj jde opět strach, kterému podléhají především dnes váhající celky Norwiche a Newcastlu. Latics oproti nim mají zápas k dobru a ztrácejí pouze tři body...

Roberto Martínez před výkopem postrádal své tři primární volby na stopera (Ramis, Figueroa, Alcaraz), což řešil vykonáním poněkud nekonvenčního tahu. Před dva kované obránce stáhl záložníka Watsona, který nehrál od listopadové zlomeniny nohy, aby fungoval coby spojka. Sžití s touto variantou záhy působilo Wiganu slušně problémy, zvláště v kombinaci s velkou pohyblivostí ofenzivního trojzubce WBA. Lukaku nicméně svůj první halfvolej neukormidloval zcela ideálně, a i když došlo na inkasované góly, Latics reagovali stejnou (ba výraznější) měrou...

Albion poprvé udeřil po bezmála půlhodině hry a hnedka do gólové akce zapojil všechny tři své forvardy. Lukaku dobře stavěl na Scharnerově laciné ztrátě, rychlík Rosenberg - upřednostněný před Odemwingiem - centroval a na zadní tyči zakončoval Long. Následovalo několik vskutku hektických minut, během nichž se skóre mohlo úplně klidně změnit hned třikrát. Maloney z přímého kopu těsně minul, Lukaku zaváhal v sólovém úniku - a teprve potom Koné přehlavičkoval Olssona, aby poprvé překonal Fostera.

Co ovšem Koné dokázal v cizím pokutovém území, nedokázal již v tom vlastním. Chvíli po obrátce se ani nezvládl pořádně dostat do hlavičkového souboje s McAuleym a domácí opět vedli. Roberto Martinez tehdy ucítil potřebu vystřídat a jeho intuice ho vpravdě nezklamala ani v nejmenším. James McArthur koneckonců srovnal skrze svůj první kontakt s balonem, jakmile se hlavou položil do centru Maloneyho.

Právě McArthur potom stál také u zrodu vítězné branky, kterou vsítil poměrně příznačně částečný odchovanec Callum McManaman. McArthur obešel dva protihráče a pak nechal svého kolegu pohodlně nadstřelit padajícího stopera Olssona. Wigan tím pádem směřoval za dalším heroicky urvaným vítězstvím, jakkoliv to ještě neměl v kapse úplně bez práce - Robles dále likvidoval pokusy Dorranse či McAuleyho.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za výsledek? WBA zklamalo ...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Wigan si zvednul sebevedomi na finale, kdyz dokazal otocit nepriznivej stav, verim ze dokazou potrapit City

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele