8. kolo
20.10.2012 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Tři minuty stačily Swansea k vítězství nad Wiganem

Tři minuty. Taková doba stačila Swansea ke třetímu vítězství v sezoně. Po pěti zápasech bez výhry konečně svěřenci Michaela Laudrupa prolomili mizérii a udolali Latics 2:1. Rozhodlo zářivé pásmo mezi pětašedesátou a sedmdesátou minutou, v němž padly všechny tři branky.

První poločas gól nenabídl a byl poměrně vyrovnaný s šancemi na obou stranách. Po dvanácti minutách se do gólovky dostali hosté, Koné přiťukl McArthurovi, ale záložník Wiganu z penaltového puntíku Vorma nepřekonal. Pět minut poté se do brejku řítil De Guzman, předložil Michuovi, jenž ovšem těsně přestřelil břevno.

Do konce úvodního dějství mohli podobně udeřit i hosté. Po křídle unikl Beausejour, dostal se i do střelecké pozice, ale rovněž mířil nad. Góly padaly až po pauze a všechny v krátkém časovém rozmezí. Dvacet minut po přestávce si první gól v bílém dresu připsal někdejší hráč Valencia Pablo Hernandéz, který využil přihrávky od De Guzmana a překonal Al-Habsiho - 1:0.

Jen dvě minuty poté už to bylo o dvě branky. Asistenci i branky si znovu připsal Jonathan De Guzman, který rozehrál rohový kop přímo na hlavu nejlepšího střelce Premier League Michua, který zvýšil už na 2:0. Jenomže ani ne další dvě minutky nato se zápas zdramatizoval. Centr Beausejoura dolétl až k McCarthymu, jenž na penaltě oslovil Emmersona Boyce, jenž efektní patičkou snížil na 2:1.

Wiganu zbývalo do konce dvacet minut, aby s výsledkem něco udělal, jenže se nedostal ani do pořádné šance. Di Santo deset minut před koncem nepropasíroval míč do brány a v závěru Maloney ani netrefil prostor tří tyčí. V poslední minutě nastaveného času ještě proti nezkonsolidované obraně hostí pelášil Michu, ale sám proti Al-Habsimu tentokrát neuspěl.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Swansea nadviaže na dobré výkony a zvíťazí 2:0 (góly: Michu a Graham)

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

ta dvojka je tady hodne realna, Martinez rozhodne bude chtit vyhrat, 1:3 je muj tip

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/swansea-vs-wigan-21-motd-OaoaJtM3HKadYVRa

No jelikož jsem tipoval 2:2, tak je škoda, že to tam Al Habsimu nespadlo. Jinač si zaslouží Emmerson Boyce za jeho krásný gól...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele