23. kolo
19.01.2013 16:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Stoke pokračuje v jízdě do hlubin, se Swansea prohrálo 1:3

Nevídaná krize přepadla Stoke City. Po dlouhé sérii bez porážky přišla remíza 3:3 doma se Southamptonem a od té doby to jde s Potters z kopce. Tři zápasy, tři prohry a na jejich poměry takřka neuvěřitelných 10 inkasovaných branek. Tři dostali i proti Swansea, která především zásluhou dvougólového De Guzmana porazila Pulisův tým 3:1.

Dlouho nerozhodný stav se začal významně hýbat až ve druhém poločase. V půli první byl k vidění sice poměrně pěkný fotbal, ale na šance byl chudý. Tu největší měl domácí útočník / ofenzivní záložník Michu. Španělská kometa sezony si naskočila na centrovaný balon a jen o decimetry minula tyč Begovićovy branky.

Síť se vlnily až ve druhém dějství. Už po necelých čtyřech minutách otevřel skóre svým prvním gólem za Swansea Ben Davies. Devatenáctiletý obránce si nic nedělal z přesily v podobě Walterse a Shawcrosse, vybojoval mezi nimi míč u vápna po přihrávce a vnikl do šestnáctky. Dobíhající Huth ani blokující Begović pak na jeho přesnou střelu k tyči nestačili - 1:0.

Neuběhla ještě ani hodina hry a už to bylo 2:0. Po faulu Potters si totiž míč pár metrů za vápnem postavil Jonathan De Guzman a jeho exekuce byla fenomenální. Kanadský záložník zatočil kulatý nesmysl dokonale a vymetl šibenici zoufale plachtícího Begoviće. To už byla snaha hostů značně nalomena a deset minut před koncem přišel definitivní "šlus".

Dlouhý míč z hloubi pole dolétl na místo určení - tedy ke Grahamovi, ten nádherně sklepl vedle sebe nabíhajícímu De Guzmanovi, jenž se sám před brankářem nemýlil - 3:0. Alespoň kosmetickou úpravu učinil s výsledkem Michael Owen. Legenda anglické kopané strávila na hřišti něco přes pět minut a stačilo to na gól. Propadený míč po rohu uzmul Jerome, odcentroval zpátky do vápna a Owen lehkou tečí své hlavy zkazil Vormovi radost z čistého konta, čímž uzavřel na konečných 3:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

labutě je dají 2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele