7. kolo
06.10.2012 16:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Reading je zjevně prokletý. Dokázal ztratit i dvoubrankový náskok

Jak na dva způsoby dva týdny po sobě prohospodařit náskok a finišovat se skóre 2:2, to zkráceně řečeno v uplynulých 14 dnech názorně předvedl Reading. Proti Newcastlu šel do vedení dvakrát, tentokrát jen jednou; výsledek nicméně zůstává totožný. Swansea si na to, jak se střílejí góly, rozpomnělo právě včas - leč po dlouhých 285 minutách přemýšlení.

Před výkopem se na Liberty Stadium odehrála jedna významná ceremonie. Leon Britton z rukou manažera Michaela Laudrupa přebral cenu k vlastnímu výročí 400. startu za Swansea. To však byla na dlouhou dobu jediná radostná chvilka, kterou si publikum - vestoje jako jeden muž - užilo. Na jeho domovskou část totiž čekal trpký první poločas.

Labutě do něj přitom neodstartovaly špatně, spíše naopak. Williams se málem prosadil z rohu, nedaleko gólu se ocitl i Graham, jehož vychytal pozorný McCarthy, stejně jako posléze Routledge. Britton mezitím parádně diktoval tempo, ve velkém se presovalo, Royals se sotva dostávali do hry. Přesto se právě oni ujali vedení, obrázku hry navzdory. Pogrebňak ve 31. minutě převzal McAnuffovu přihrávku na levé straně hřiště a pak ukázkově podstřelil Vorma.

Jindy jistý Nizozemec se škrábal na hlavě, přičemž i jeho spoluhráči v poli se najednou zdáli být vykolejení, zmatení. Huntův zásah ze 44. minutě, prostřednictvím druhé střely na bránu, je tak měl definitivně zlomit. Tak se ovšem nestalo. Střídající Moore ihned vlil čerstvou krev do labutích žil, krátce po restartu se dostal do své první šance a svou aktivitou brzy nakazil také ostatní domácí fotbalisty.

McCarthy dělal, co mohl - Mooreovu hlavičku vyrazil na tyč, poradil si s projektilem Ki Sung-Yuenga, nenechal se zaskočit ani Williamsovou hlavičkou. Royals se však taková pasivita jednoduše musela vymstít. A taky vymstila, konkrétně mezi 71. a 78. minutou. Nejprve si Michu doplachtil pro tečovaný Routledgeův centr, poté sám anglický křídelník vyslal na McCarthyho nezastavitelnou pumelici po krátké narážečce s Moorem.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/tudomany-technika/swarea22mo-OMqnzhw0WARPOoI9

No Reading má obrovskou smůlu, ta obráncem vytažená hlavička z 90.té minuty mluví za vše..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele