6. kolo
29.09.2012 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Fletcher přihrál Sunderlandu první výhru, odnesl to Wigan

Už žádné remízy! Sunderland si poprvé v sezoně se soupeřem body nedělil, i nadále však zůstává neporažen, čímž se může pochlubit kromě něj už jen Chelsea a Manchester City. O dnešní nejtěsnější možné vítězství nad Wiganem se jediným gólem postaral krátce po přestávce kanonýr Steven Fletcher a zůstává tak jediným letošním střelcem Mackems.

Na Stadium of Light se nekonalo žádné galapředstavení ofenzivních akcí a dokonalých kombinací. Hrál se opatrný fotbal, diváci byli nuceni vstát ze sedaček jen zřídkakdy a celkový součet střel na branku se zastavil na čísle čtyři. Z toho domácí vyslali na Al Habsiho jednu jedinou ránu, jenže z ní udeřili a berou šťastné tři body.

Wigan začal o něco aktivněji a v prvních minutách to byl právě on, kdo měl míč více ve své moci a vymýšlel, jak přelstít obranu Černých koček. Na druhé straně to ve dvanácté minutě z nebezpečné pozice zkoušel Larsson, jenže jeho nadějný pokus nakonec skončil mimo. Prakticky hned z protiútoku přišla první vážnější akce celého zápasu, po skvělém centru Maloneyho zakončoval Koné, domácí brankář Mignolet však vytáhl bravurní zákrok a s vypětím všech sil příležitost Latics zneškodnil.

Sunderland se s přibývajícím časem osměloval, začínal ve více lidech přecházet do ofenzivy a na atraktivitě hry se to okamžitě projevilo. V úseku od zhruba třicáté minuty až do konce úvodního poločasu se hrála zajímavá kopaná, oba celky si vytvořily některé zajímavé akce, z nichž ovšem nedokázaly vyprodukovat přesné zakončení. Zářným příkladem je pokus Gardnera, který vysoko přestřelil, na opačné straně hřiště vypálil Koné slabě přesně do míst, kde stál připravený Mignolet a Wigan se pak mohl dostat do vedení zásluhou bomby v podání McCarthyho, jenže ten těsně minul.

První klíčový moment utkání přišel už dvě minuty po návratu ze šaten. Jordi Gomez na vlastní polovině nešetrně zajel do Dannyho Rose a sudí Howard Webb bez jakýchkoliv pochyb vytasil červenou kartu a poslal hostujícího záložníka do sprch. Sunderland svou početní převahu zužitkoval už za pouhé tři minuty. Poté vystřelil McClean, balón se odrazil přesně k na správném místě stojícímu Stevenu Fletcherovi a ten zblízka nezaváhal. Mackems vstřelili v letošní sezoně Premier League zatím pět branek, věřte pak, že o všechny se postaral právě skotský kanonýr.

Jen za dalších pár chvil to mohlo být o dvě branky, Sessegnon ale těžil z ofsajdového postavení, a tak by případná trefa stejně neplatila. Po tomto okamžiku se hra znovu výrazně uklidnila a na tom se až do konečného hvizdu prakticky nic nezměnilo. Oslabený Wigan si nedokázal vypracovat ani jednu opravdovou příležitost ke vstřelení branky, a tak odjíždí z půdy Sunderlandu poražen.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Devil

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 a první letošní výhra

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland si připíše po výhře v poháru i první letošní vítězství v PL. 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Po dobrem vykonu v COC se ocekava, ze by Wigan moh brat nejake body i tady, ale bude to naopak, Sunderland je prejede 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

No já si myslím, že gól Fletchera padl trošku jinak, když McClean křížnou přízemní přihrávkou našel metr za malým vápnem Stevena a ten placírkou usměrnil míč do sítě. O žádný odražený míč se nejednalo. HA´WAY THE LADS

http://www.livesport.cz/zapas/KAMo7F4T/#video

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele