28. kolo
02.03.2013 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

West Ham ojediněle veze všechny body zvenčí. A Stoke ojediněle padl doma

Od listopadu čekal West Ham na svůj první venkovní ligový úspěch - a teď se konečně dočkal. Co je poněkud zarážející, je skutečnost, že arénou jim přitom byl zrovna Britannia Stadium. Pevnost Stoke City dneska padla teprve podruhé v tomto ročníku.

West Ham přitom od začátku bojoval tak trochu s větrnými mlýny, však ještě během úvodní 11minutovky přišel o zraněné Matta Taylora a Joea Colea - prvně jmenovaný dostal kopačkou do obličeje od Crouche, jeho kolega potom odkulhal s poraněným zadním stehenním svalem. Přesto Hammers zvládali soustavně vykazovat větší odhodlání a nasazení; blízko gólu se se svou hlavičkou ocitl Collins, přičemž O’Neil málem omylem uspěl s vychýleným centrem.

Ačkoliv Potters (nejen) letos na domácí formu dosti spoléhají, tentokrát byli pozoruhodně bezzubí a brzy měli štěstí, když se dala pískat penalta po Shottonově neopatrném zákroku na Diamého. Vítězná branka zápasu potom vzešla z kombinace dvou střídajících fotbalistů, když Collison vytěžil do dna perfektní proběhnutí Vaz Tého.

Stoke začal pořádně hrát alespoň s příchodem druhého dějství a tentokrát se sami Potters marně dovolávali desítky (dvakrát). Ze střeleckých pokusů nicméně stojí za zmínku akorát dalekonosný pozdrav Crouche a Adamův projektil, který skončil na břevně. Víc ani zoufale ultraofenzivní Pulisova střídání Stoku nepřinesla.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele