26. kolo
09.02.2013 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Stoke City - Reading FC 2:1

První ligovou výhru v tomto kalendářním roce slaví Stoke City. Na domácím půdě opticky stěží, avšak ve skutečnosti poměrně pohodově udolal bezzubý Reading, v jehož dresu vyšel netradičně naprázdno spolehlivý žolík a oficiální hráč měsíce Adam Le Fondre. Naopak Royals tedy padli po pěti týdnech.

Potters svou převahu už od začátku promítali do veškerých statistik, včetně té o držení míče (nezvykle). Co se ale aktivnější střelby týče, nelze říci, že by rovnou nutně mělo jít také o nebezpečí pro Federiciho. Etherington totiž sice brzy párkrát vyzval k hlavičce dlouhána Crouche, jeho mířidla dnes ovšem nebyla seřízená ani zdaleka ideálně.

Nejvíce se tedy Federici zapotil ve dvouminutovce, která uzavírala první poločas - tehdy čelil celkem pěti rohům, přičemž s vypjetím všech sil odvrátil hrozby Shawcrosse i Crouche a při střele Hutha pro změnu s radostí přihlížel zachránci v osobě Stephena Kellyho.

O všechny góly se tím pádem zasloužilo až druhé dějství. Nejprve v 67. minutě konečně řádně zdokumentoval vzdušnou převahu domácích Huth, když do sítě odhlavičkoval Whelanův centr od rohového praporku. A po 14 minutách bylo fakticky rozhodnuto, když Mariappa hrubě neodhadl dlouhý nákop Hutha a Jerome si už s duem Pearce-Federici poradil po svém. Mariappovi vzápětí bylo docela dobře k ničemu, že své zaváhání odčinil gólem z rohu, Le Fondreho volání po penaltě totiž sudím vyslyšeno nebylo.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Remiza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

´tažký zápas na tipovanie, je síce pravdou že reading má formu, ale stokárov by som nepodcenil hraju doma pohľadný v defenzíve stlačený fotbal a ak to zabetónuju pred vlastnou šestnástkou môže sa narodiť remíza čo by pomohla jednému aj druhému mužstvu. 1:1 alebo 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

věřím Stoke 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele