27. kolo
23.02.2013 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Wigan odváží z Readingu, metaforicky řečeno, celých šest bodů

Stejně jako na půdě Aston Villy. Také v Readingu, čili na hřišti dalšího zachraňujícího se celku, wiganští úřadovali neuvěřitelným způsobem - alespoň co do skóre - a připisují si parádní skalp ve výši 3:0. Royals naopak (ne)zkoncentrovali síly zrovna na ten nejméně vhodný okamžik; prohrát doma v takzvaném "six-pointeru", to se vážně nevyplácí.

Wigan přijížděl na Madejski Stadium s tím, že vlastní nejděravější defenzívu v celé soutěži. Za 26 kol inkasoval 51krát, to činí průměr téměř dva góly na zápas. Tentokrát to však byl spíše obranný val Royals, kdo předvedl řadu nedokonalostí. A jen málo následných šancí Latics dovedl Federici zkrotit jako v úvodu Di Santovu prudkou ránu. Při odrazu Figuerovy hlavičky od Koného hrudníku byl například zcela bezmocný, kdežto Al Habsi se na druhé straně spíše nudil. Akpan hlavičkoval hodně mimo a proti Pogrebňakovi ještě včas zasáhl Scharner.

Navíc jestliže Koného první zářez přišel na sklonku úvodního dějství, stejnou charakteristiku nesl také jeho druhý úder. Tedy stejnou - protentokrát už nešlo o nakloněnou paní štěstěnu, spíše obyčejnou brilanci exsevillského útočníka, potažmo Beausejoura. Ten totiž vykouzlil parádní finální pas a reprezentant Pobřeží Slonoviny si již věděl rady - jenom lehce píchl balon přes vyběhnuvšího Federiciho.

Fanoušci atletů tak mohli jít na přestávkovou klobásu s úsměvy od ucha k uchu; a jakmile se vrátili, nic jim na tvářích věru netuhlo. Ba naopak. Hned ve 48. minutě si Figueroa pěkně narazil s Di Santem a zesměšnil Federiciho "gajdami"; sám zároveň skóroval v Premier League poprvé po bezmála dvou letech. A viditelně prospěšný byl i nadále, leč dosti jinačím způsobem. Dlouhých 36 minut před koncem si na něj totiž ošklivě vyšlápl Pogrebňak a mohl se jít opláchnout do šatny. Tím pádem už pak tolik obávaný finiš Readingu výjimečně nestál za nic...

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele