20. kolo
29.12.2012 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Reading v zápase o všechno zabral a těsně udolal West Ham

Brian McDermott si konečně může oddechnout, jeho ovečky totiž před vlastními fanoušky porazily Hammers a po osmizápasové pauze dokázaly znovu bodovat naplno! Reading se tak alespoň nakrátko odpoutal od posledního QPR, které má ovšem zítřejší utkání s Liverpoolem k dobru.

Na rozdíl od posledního domácího utkání se Swansea začali Royals aktivněji, ovšem počáteční územní převaha kýžené vyústění nepřinesla. Ve čtvrté minutě se naopak z ničeho nic dostal v pokutovém území ke střele Taylor, do prostoru branky se mu však zacílit nepodařilo. Záhy navíc udeřilo na opačné straně: Collins nepovedenou zpětnou přihrávkou vyzval k zakončení Pogrebňaka, jenž se nemýlil - 1:0.

Londýnský celek se ale rozhodně nevzdával a nadále byl Readingu minimálně vyrovnaným protivníkem, ovšem ani jedna strana nedokázala své snažení přenést k ohrožení soupeřovy branky, výsledkem tak byl nepříliš pohledný fotbal, jenž nabízel především urputný boj ve středu pole. To mohl změnit Nolanův rohový kop, hlavičkující Reid ale na skvěle reagujícího Federiciho recept nenašel! Zanedlouho Taylor přesným centrem oslovil O'Neilla, ten však stejnou částí těla pro změnu domácí branku neohrozil. Do třetice si na Federiciho z akrobatické pozice nepřišel Nolan.

Stejného obrazu hry jsme se dočkali i po obrátce. Čerstvý nováček anglické nejvyšší soutěže se užuž znovu radoval, opět to byl Pogrebňak, jenž se z ničeho nic ocitl za obrannou linií, avšak trefa ruského útočníka nemohla být tentokráte uznána pro ofsajd. Hned nato přišla odpověď z kopaček Jarvise, jenž přesným centrem oslovil Colea, ten ale hlavičkoval nad branku. Tempo začalo postupně nabývat na intenzitě...

Krátce po svém příchodu na trávník mohl srovnat krok Collison, křižnou přízemní ranou si ale na strážce domácí svatyně nepřišel! Vzápětí natáhl zpoza vápna Karacan a jeho bomba, divže nepřerazila břevno Jääskeläinenovy branky, načež se ještě kulatý nesmysl odrazil ke Kébému, ten však již prostor tří tyčí nenašel! Deset minut před koncem našel Vaz Té ve vápně dalšího střídajícího hráče Maigu, ten ale již nedokázal usměrnit mičudu do prostoru branky. Prve jmenovaný si o chvíli později na zadní tyči vyčkal centr Jarvise, poté ale nepochopitelně hlavičkoval vedle branky! RFC už následně, i přes čtyřminutové nastavení, těsné vedení udrželo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

to je snad poprve co letos verim Readingu na vyhru nicmene nevsadil bych na to, dva z formy tymy to neni nic prinosneho, nicmene Reading prokazuje silu na svem stadione a vysledky vzajemnych zapasu z lonske sezony jim dost nahravaji, nicmene tady v tomto zapase je mozne cokoliv...

Reagovat
smazaný uživatel

nakonec se priklanim spis k X2, uvidime

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

neverím že by sme konečne bodovali, možno ak si odnesieme bod

Reagovat
smazaný uživatel

každopádne 1-1 alebo 2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele