25. kolo
02.02.2013 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Dvougólový Kebe poslal domů Sunderland s prázdnou

Všechny tři body zůstávají v Readingu, který si poradil se Sunderlandem. Domácí hráči se mohli radovat z úvodní branky, radost jim ale nadlouho zkazil Gardner. S remízovým výsledkem se ale Reading nespokojil a druhá branka Kebeho znamená výhru.

Z hlediska postavení v tabulce byli favorizování spíše hostující hráči, kteří se před tímto kolem pohybovali v relativně klidném středu bez ohrožení sestupovými místy. Jen v těsné blízkosti od nich se ale držel domácí Reading - Royals se ale v posledních zápasech vrací do formy a to chtěli potvrdit také dnes.

A podařilo se. Vlastně již od úvodních minut se svěřenci manažera McDermotta tlačili na Mignoletovu bránu s jasným úmyslem skórovat jako první. Snaha Royals byla korunována úspěchem již v sedmé minutě zápasu, kdy se k míči po akci Jamajčana McAnuffa dostal zcela volný Jimmy Kebe a přesnou ranou rozjásal domácí příznivce.

Reading naposledy prohrál hned první den tohoto roku a od té doby se mu daří. Zlepšení chtěl dokázat i před svými fanoušky a tak se hnal kupředu. Sunderland po inkasované brance tak trochu nevěděl, jak adekvátně zareagovat. Domácím hráčům výborně vycházel aktivní styl napadání, s nímž si protivník vůbec nevěděl rady. Mikele Leigertwood našel přesným pasem hlavu nabíhajícího Pearceho, ale obránce Readingu poslal míč jen do brankáře Mignoleta.

Hosté se z tlaku Readingu vzpamatovali tím nejlepším způsobem - po rohovém kopu se k míči dral obránce John O'Shea, se kterým si za hranicí pravidel poradil vracející se Pavel Pogrebnjak a sudí Lee Mason nařídil penaltu. Zahrávání oblíbené standardní situace se ujal Graig Gardner a brankář Adam Federici neměl šanci - srovnáno.

Pět minut před odchodem do kabin opět centroval Leigertwood a jeho milimetrový centr našel hlavu Pogrebnjaka. Brankář Mignolet ale v tuto chvíli svůj tým podržel a skvělým reflexivním zákrokem akci zlikvidoval. Do druhé půle už nenastoupil Jack Colback, nahradil ho Danny Rose. Ten měl plné nohy práce, aby v poslední chvíli ubránil aktivního Kebeho. Gól by si na svůj účet rád připsal také záložník Leigertwood, s jehož ranou měl Mignolet co dělat.

Spolupráci střídajících hráčů Blackmana s Le Fondrem zastavila brankové konstrukce, po rohovém kopu zkazil hlavičkujícímu Le Fondremu radost výborným zákrokem opět Simon Mignolet. Martin O'Neill nebyl s výsledkem spokojen a tak nasadil Grahama. Po jeho příchodu se hosté usadili před pokutovým územím soupeře a jejich tlak se zvyšoval. Přispěl k tomu i Graham osobně, ale netrefil míč podle svých představ. Hlavičkou se prezentoval také Colback, ale ani on nebyl úspěšný.

A tak přišel trest. Obránce Ian Harte nakopl míč na bránu hostí, kde číhal Jimmy Kebe. Na jeho zakončení už nestačilo špatně zformovaná obrana Black Cats reagovat a domácí mohli slavit cenné vítězství. Jejich forma tedy rapidně stoupá a série zápasů bez prohry se natahuje již na šest utkání!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, soccernet.com, goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

skôr 3:1 pre Modrých do toho Royals

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Aby si nebol prekvapeny

Reagovat
smazaný uživatel

Videl vlastne reportér ten zápas? asi nie, keď píše nezmyselné bludy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele