15. kolo
01.12.2012 18:30 CET
3 : 4
(3:4)

Reportáž

Sedmigólový thriller nakonec pro lídra z Old Trafford, který si upevnil vedení v tabulce

Royals získávají patent na nejdramatičtější přestřelky v historii Premier League. Té úplně top jsou aktuálně součástí a dnes se jí ve spolupráci s ManUtd jenom přiblížili. Nad favoritem doma hned dvakrát vedli, aby mu nakonec přeci jen podlehli 3:4. Reading tím pádem potřetí v řadě prohrál svůj ligový zápas a dál trčí v sestupové zóně. Sic se opět může uspokojovat hrdým ohlížením se za svým výkonem, tabulkově mu to bude málo platné.

Jak zběsile se - jak známo - pokračovalo, tak zběsile se také odstartovalo. Evans hned v osmé minutě neuspokojivě odhlavičkoval míč přímo ke kopačkám Robsona-Kanua, který si k poskakujícímu balonu šikovně nakročil a křížem jej nasměroval do pravé šibenice Lindegaardovy klece. Show mohla začít.

Rychlý přesun dopředu v podání United ve 13. minutě nicméně divákům připravil ojedinělý zážitek, který zároveň znamenal srovnání skóre. Young tehdy uvolnil Andersona a ten, ačkoliv je všude po světě znám svou nechutí ke střelbě, i z těžšího úhlu parádně překonal Federiciho na přední tyči. A ManUtd se vskutku nehodlalo nervovat příliš dlouho. Dobře známý úkon - otáčení zápasů - dotáhlo ještě v 16. minutě, když Tabb zezadu naletěl do Evanse a následnou penaltu hravě proměnil Rooney. Šlo o tisící gól ManUtd v Premier League.

Jenže Royals již letos zvládli držet krok se Swansea, Fulhamem, ba dokonce Chelsea...a svůj ofenzivní potenciál se jali potvrzovat i nyní, proti loňskému vicemistrovi. Ještě do konce první 20minutovky tedy zvládl do sítě vmanipulovat svůj projektil Adam Le Fondre, ačkoliv se Van Persie zoufale snažil vytěsnit jej svým bicepsem.

A divy se děly rovněž v dalších pasážích. Na sklonku 23. minuty se opakovala ta samá předchozí situace, když se po rohu prodral do koncovky Morrison a senzačně Royals vrátil do vedení. Jakkoliv to tentokrát vypadalo, že se MU podruhé nezvládne tak rychle probrat (dvakrát poté mělo na krajíčku), ještě do konce úvodní třetiny extrémně zajímavého duelu bylo stanoveno skóre 3:3. A to pěknou akcí dua Young-Evra, která ústila v přízemní centr druhého jmenovaného a hladkou koncovku Rooneyho.

Což nebyl náběh na nic jiného než na další změnu ve vedení zápasu. Tu nakonec zařídil Van Persie, když si na hraně ofsajdu počíhal na šikovné Rooneyho prodloužení dalekonosné kolmice a pravačkou obstřelil Federiciho. Již potřetí v zápase se tedy předávalo "velení" nad průběhem utkání, což se v Premier League naposledy stalo v únoru 2000.

Vedle množství branek se v této neskutečné periodě rodily i interesantní nególové situace. Tady lze připomenout třeba tu z 39. minuty, kdy asistent nemával ofsajd při centru Younga, a tak Federicim zlikvidovaná hlavička Smallinga i zpoza čáry vykopnutá dorážka Van Persieho udivily svým ignorováním ukazatele skóre. Ten tedy ve 45. minutě zamrzl na skóre 3:4, které znamenalo pouhé vyrovnání rekordu v počtu nastřílených branek za úvodní část. Sedmi se diváci Premier League dříve dočkali již ve dvou případech.

K tučnějšímu numeru se už však nyní dospět nemělo; United se uspokojili dokonce i s vachrlatým jednogólovým náskokem, o který už dnes jednou přišli. Také v druhém dějství si navíc ďáblové udržovali nepříjemný zmatek ve vápně, stále a opakovaně. Le Fondre tam neustále dělal binec, z Lindegaarda dnes také nečišela žádná jistota. Naproti tomu vepředu se ManUtd snažilo šetřit čas svými klasickými ťukesy okolo osy hřiště, zatímco do šancí se příliš nedostávalo. A když už Federici zmatečně kličkoval před Van Persiem, nizozemský šutér nepochopitelně netrefil vzápětí totálně odkrytou klec.

Na famózní přestřelku zpřed pauzy se tedy nepovedlo adekvátně navázat. Ačkoliv Red Devils ve zbytku střetnutí neukazovali přílišný chtíč podržet balon a unaveného soupeře zdeptat, těsné vedení uhájili a na čele tabulky si tak pracně vykutali tříbodový náskok.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (17)

Přidat komentář
PePiG7

1-3 Pogrebnyak-RvP,Rooney,Chicharito

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
patrikhm

Doufám, že Reading, za to co předvedl v posledních dvou zápasech, sestoupí!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
ryzskej

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

fuha 35 min ..7 golov:D 3 obraty

Reagovat
Devil

8 golu

Reagovat
smazaný uživatel

debilní rozhodčí

Reagovat
smazaný uživatel

čo nevieš počítat? Persieho gól neplatil

Reagovat
MySch017

Rozhodca hlavne ten čiarový, gól RvP bol dosť jasný

Reagovat
Devil

No ja osobne jsem si taky nebyl jisty,postrani je jen clovek a takovou bombu bylo tezke v te rychlosti videt,kor kdyz nestal primo na care. Kdyby bylo uz video.....

Reagovat
smazaný uživatel

zaujímavý zápas,. škoda mohli sme stým výsledkom ešte niečo urobit, hrali sme fantasticky, nato že sme taký malinký klub a máme skvelého manažéra. Len čo z gólov ked sme aj tak prehrali, tak niekedy nabudúce možno už to príde.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.trilulilu.ro/video-sport/reading-vs-manchester-united-3-4-motd

No ty kokos, to byl poločas....a to ještě Manchesteru v první půli jednoho góla neuznali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele