37. kolo
12.05.2013 16:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Oslabený Newcastle vyhrál na Loftus Road a slaví záchranu

Trápící se Queen's Park Rangers se ani na poslední pokus nedokázalo se svými příznivci rozloučit vítězně, když tentokráte přenechalo všechny body Strakám, které se tak mohou těšit na další boje mezi elitou.

Z hostujícího pohledu bylo v sázce opravdu hodně a Magpies potřebovali před posledním zápasem proti Arsenalu (stále bojuje o čtvrtou příčku se Spurs) pokud možno tříbodovou injekci, která by znamenala kýženou záchranu. Velká nervozita na kopačkách NUFC se tak dala omluvit, ale to už neplatilo o nedovolený zákrok Debuchyho na Hoiletta, který se však odehrál ještě před vápnem a sudí Probert přesto ukázal na penaltový puntík! Odpovědnost vzal na svá bedra Rémy a zkušeně do protipohybu nedal Elliotovi sebemenší naději mičudu vytěsnit - 1:0.

Radost sestupujícího mužstva však měla pouze sedmiminutového trvání. Tentokráte Bosingwa zatáhl za dres Ben Arfu a na světě byl druhý pokutový kop! Balón si vzal pro sebe sám francouzský šikula a nekompromisně srovnal na 1:1. Vzápětí se dokonce Straky ujaly vedení, ovšem hlavička Cissého nemohla být uznána pro ofsajd. Následně se vytáhl Elliot, jenž zneškodnil velkou příležitost Hoiletta!

Jistější Newcastle se však do konce prvního dějství přeci jen dočkal a to nemusel vynaložit ani nikterak velké úsilí. Green rozehrál na Bosingwu, ten ale pod tlakem na bývalého reprezentačního brankáře vrátil, jenže míče se chopil Gutiérrez, který ještě celou situaci vyšperkoval přihrávkou na lépe postaveného Gouffrana, jenž měl před sebou opuštěnou svatyni - 2:1!

Znechucení příznivci Rangers doslova vypískali dvojici José Bosingwa - Stéphane Mbia (mimo jiné kvůli rezervovanosti prvně jmenovaného a touze o návrat do Marseille u kamerunského středopolaře), které po pauze nahradili Fábio a Shaun Derry. Severoanglický celek se zaměřil spíše na bránění hubeného náskoku a trestat mohl Hoilett, do prostoru branky však nemířil. Devět minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučený Elliot, ani to už však QPR nepomohlo.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
NuFc23

bez srandy, tu uz ide vazne o vsetko, QPR uz o nic nejde tak by tomohli pustit

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Devil

Nikdo nic nevypustí,Newcastle musí hrát na 200% a vyhrát nejdůležitější zápas sezony!

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

minimálně kýžený bod Newcastle získá a ten by jim měl k záchraně i stačit, pokud tedy v dohrávce Wigan nějakým způsobem Arsenal venku nepřekvapí.

Reagovat
smazaný uživatel

01

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Elliot - Debuchy, Saylor, Collo, Yanga - Perchinho, Cheick - Ben Arfa, Cabaye, Marv - Cisse

0:2 - Saylor, Cisse

HOWAY THE LADS!

Reagovat
smazaný uživatel

QPR dnes snad překvapí stejně jako minulé kolo Reading a přiblíží Nouveau Château sestupu

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele