17. kolo
15.12.2012 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Norwich doma ani popáté v řadě neztratil

Kulatá desítka je na světě. Právě tolik kol Norwich čeká na přemožitele, což dnes potvrdil sice ne úplně pohodovým, ale přesto nesmírně cenným domácím vítězstvím nad Wiganem. Canaries tím pádem dočasně šplhají až na sedmou příčku, což jim před nájezdy Chelsea a Manchesteru City v rámci vánočního programu jedině bodne.

Na Carrow Road se skóre měnilo poměrně brzy, ačkoliv úvodní 15minutovka příliš akce nenabídla. Právě akorát na jejím konci ovšem Hoolahan podnikl první odvážnější výlet vstříc šestnáctce, tam vyhrál těsný souboj o balon s Boycem a Pilkington následně z jeho dobré práce vytěžil třetí gól v rozmezí zhruba jednoho měsíce.

Wigan posléze usiloval o bleskovou odpověď, jeho snažení ovšem naporcoval svým nepěkným zákrokem Johnson. McCarthy byl pak dlouhou chvíli ošetřován, aby Latics lepší pasáž vynesla pouze McArthurův pokus z těžkého úhlu. Na druhé straně se zase neprávem žlutilo před obličejem Pilkingtona, jenž dle sudího Proberta filmoval, a co do střelby stojí za zmínku snad akorát Whittakerův průnik či Snodgrassova hlavička, po níž se vyznamenal Al Habsi.

Do druhého dějství vkročily v dresech Wiganu rovnou dvě nové tváře a jedna z nich, Shaun Maloney, okamžitě vykázala ohromný přínos. Koné v 51. minutě zanesl míč na levý okraj šestnáctky a odtamtud jej vrátil na hranu vápna, aby se právě Maloney nekompromisně prosadil. Teprve tento gól kompletně změnil dynamiku a směr zápasu - domácí si rázem nebyli jisti v kramflecích, jednoduše přicházeli o balon a nebyli schopni cokoliv vymyslet.

Jenže atleti netrestali, a tak byli potrestáni oni sami. Hlavní arbitr, jinak nepřítel domácích fanoušků, perfektně ponechal výhodu po faulu na Snodgrasse, nastartoval tak Pilkingtona a bývalý křídelník Huddersfieldu po obejití Boyce ideálně vyzval ke skórování Wese Hoolahana. Irská spolupráce dnes Norwichi vskutku svědčila; a zejména Pilkington neutichal ani v příštích pasážích, když hned záhy znovu testoval Al Habsiho pozornost. Skóre už se nicméně měnit nemělo.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
Marv

3:0.. Wigan patří do champu

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodne Holt

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to byl jeho útočnej kolega

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.metacafe.com/watch/9563775/nor/

Rok, dva a Norwich půjdou do pohárů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele