37. kolo
12.05.2013 16:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Norwich se zachránil v ryze pozitivním duchu

Ve velkém stylu si dnes definitivně zajistil záchranu žlutozelený Norwich. Jeho fanoušci už pomalu museli ztrácet trpělivost s váhavým kanárčím finišem, teď si ale všechno dosyta vynahradili. Navrátilec Ruddy neinkasoval, po dlouhé době se zase trefil ikonický Holt a Canaries se s domácím hřištěm pro letošek loučí vůbec nejvýraznější výhrou v sezoně.

Canaries mají za sebou mnoho frustrujících výsledků, dnes ovšem - se staronovou brankářskou jedničkou Johnem Ruddym v zádech - odstartovali velmi sebevědomě. Průvodním znakem silného, energetického startu Norwiche byl pak už docela přirozeně křídelník Snodgrass. Přesto se Foster na první akci při střele protivníka docela načekal; dočkal se ve 24. minutě, když Pilkington nikoliv výjimečně došel na pravou stranu doplnit Snodgrasse.

Ten sice po hřišti nependloval tolik jako kolega z druhého křídla, ovšem úvodní branku zápasu stejně vstřelil z primárně Pilkingtonovy levé strany. Odtamtud ranou do odkryté klece proměnil v gól Hoolahanovu předešlou snahu. Šikovný záložník, který dříve neuspěl, si pak sám mohl dopřát status hrdiny dalekonosnou bombou ze 41. minuty. Tehdy ale Hoolahana přeci jen odmítly konečky Fosterových prstů.

Co se WBA a ofenzívy týče, ta prakticky neexistovala. Clarkeova parta byla beze zbytku zakřiknutá a kompletně bezzubá, což se nezměnilo ani po obrátce. Pilkington, Hoolahan a hlavně Snodgrass, kterému stačilo lépe vyřešit akci 1 na 1, naopak brzy mohli zdvojnásobit vedení Kanárků.

K tomuhle evidentnímu cíli nakonec domácím musel pomoci až brankář Foster, jenž vůbec nezvládl výběh spojený s odkopem po Hoolahanově snaze vytáhnout Holta - a nebojácný útočník pak mohl zničehonic klusat vstříc osiřelé svatyni Albionu a radovat se již za cesty.

Norwich byl v tu chvíli blízko definitivě záchrany, kterou mu hned za pár minutek laskavě vystřelil hostující McAuley. Na Snodgrassův bravurní centr ze standardky totiž těsně nedosáhl Ryan Bennett, hned za ním ovšem skákal nejlepší hráč WBA tohoto ročníku a vykonal tak práci za něj. Kanárci si potom dokonce mohli dovolit vypustit několik následujících minut, během nichž mohl snížit například Shane Long. John Ruddy ale nakonec při svém návratu mezi tři tyče veledůležitou nulu udržel.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele