2. kolo
25.08.2012 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Norwich i Q. P. R. napravili tragický úvod sezony

Tragický vstup do sezony budiž zapomenut! Oba zachránivší se celky z minulé sezony - jak Norwich City, tak i Queen’s Park Rangers - dnes oba získaly po bodu a odpoutaly se ode dna tabulky Premier League.

Oba přitom do nového ročníku vstoupily vpravdě tragicky. Zatímco Norwich City odjížděl z Londýna jak seřezaný pes po výprasku 0:5 od Fulhamu, "bůra" museli skousnout i hráči Queen’s Parku. Ty dokonce před vlastními fanoušky naprosto vyšachoval jedenáctý tým uplynulé sezony - Swansea.

Reakce manažera kanárků Chrise Hughtona byla jasná: naprostá reorganizace defenzivní řady. Poprvé se vedle sebe objevily dvě letní posily: Sébastien Bassong a Javier Garrido. Svůj první start od února letošního roku si připsal rovněž stoper Leon Barnett. Jediným hráčem, který tak zemětřesení v obraně ustál, byl pravý bek Russel Martin.

Změny však byly k vidění i na druhé straně hřiště - ke Grantu Holtovi se v útoku opět postavil kanadský kanonýr Simeon Jackson, jenž se manažerovi odměnil úvodní brankou v utkání. Několikanásobný reprezentant své země se prosadil již po jedenácti minutách hry. Hráči Norwiche si z obrany svého soupeře udělali před jeho pokutovým územím "dobrý den", defenzivní řadu soupeře obelstili několika přihrávkami. Míč se nakonec ocitl na křídle u Anthonyho Pilkingtona, který se už s ničím nepáral a balon rychle poslal opět do vápna. Na pokutovém puntíku již stál připravený Jackson, který hlavou chladnokrevně zakončil - 1:0.

Podobný tah s podobným úspěchem zvolil také manažer Queen’s Parku, Mark Hughes. Ten k Djibrilu Cissému na hrot poslal Bobbyho Zamoru, jenž, stejně jako Jackson, při svém prvním startu v sezoně vstřelil gól: a to poté, co rozhodčí Mark Clattenburg v 18. minutě odpískal poněkud kontroverzní pokutový kop. Jak odhalily opakované záběry, Bassong nakonec podle všeho vyhrál míč na Cissém povoleným způsobem. Možná i proto francouzský kanonýr nemířil bezchybně, jeho pokus vyškrábl na tyč gólman Rudy. K dorážce byl však připraven druhý muž v útoku Zamora, dvojnásobný anglický reprezentant míč jednoduše doklepl do branky - 1:1.

Gól platil i přesto, že se domácí hráči, fanoušci i trenér následně pořádně zlobili na rozhodčího Clattenburga - podle jejich názoru vběhl Zamora do vápna dříve, než by bylo podle pravidel dovoleno.

Největším problémem Q. P. R. tak zůstávala neschopnost stopera Clinta Hilla poradit si s mrštností domácího kanonýra Granta Holta. A jelikož byl anglický obránce dokonce za jeden ze zákroků odměněn žlutou kartou, nebylo divu, že se ho Mark Hughes rozhodl o poločase nahradit Nedumem Onuohou.

A nový hráč na hřišti byl ihned v pohotovosti - gólman Robert Green podle všeho zahrál rukou mimo pokutové území a Onuoha musel balon rychle uklízet do bezpečí. Ani tentokrát však rozhodčí nezapískal proti Queen’s Parku a bývalý brankář Norwiche, jenž se na půdu svého bývalého klubu vrátil poprvé od roku 2006, za svůj prohřešek potrestán nebyl.

Naopak největší zbraní hostujícího celku byl i nadále rychlík Djibril Cissé, jemuž však jeho hra s ofsajdovou pastí vyšla málokdy, většina akcí tak končila zdviženým praporkem pomezních rozhodčích. Třem bodům měl však nakonec přeci jen o něco blíž Norwich, skvělý Pilkington v závěru vymyslel dva skvělé centry. Ani Robert Snodgrass, ani Martin však branku netrefili a utkání tedy skončilo nerozhodně.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 hluchí zo slepím :) alebo 0:2 :)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele