22. kolo
12.01.2013 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Norwichi ligová pauza neprospěla, zvýšená kazivost mu přinesla pouze remízu 0:0

Ani napodruhé Chris Hughton při svém návratu do kolotoče jménem Premier League nepřemohl "svůj" Newcastle, jemuž před časem daroval notnou část svého srdce. Tentokrát z toho sice pro Kanárky nevzešla porážka (asi proto, že Straky tentokrát nemohl spasit žádný Ba), ovšem remíza 0:0 stále zůstává velmi hořkým výsledkem pro domácí.

První poločas ještě nebyl žádnou jednostrannou záležitostí, to určitě ne. Newcastle sice přivezl na Carrow Road poněkud bojácnou družinu, která se celou čtvrthodinu skoro obešla bez balonu, první zákrok si ovšem připisoval domácí Mark Bunn. Ten musel osvědčit dobrou předvídavost i poziční hru, aby si poradil s pokusem Obertana. Tak se stalo v 17. minutě, načež v protější šestnáctce trestuhodně váhal Hoolahan, který si hloupě zpracovával perfektní zpětný pas Jacksona.

To byly zdravice obou stran, které bohužel následovalo převážně nepěkné prvopoločasové dění. Úvodní část totiž vyžadovala zlepšení hned v několika aspektech, především tedy technické vyzrálosti drtivé většiny hráčů - některé nepřesnosti působily dokonce tak amatérsky, že se komentátor Fox Sports opakovaně ptal ve stylu "sledujeme tu Premier League, že ano?". Takhle například ve 43. minutě Bassong uvnitř vlastního vápna našel přímo pravou kopačku Obertana, který bez přípravy vysoko přestřelil.

Z postupného útoku se Norwich do vápna prvně protlačil teprve s odbitím 48. minuty, to však po pěkné akci na pravé straně v těžké pozici zakončoval mimo Johnson. Jinak ale Canaries pokračovali v nastaveném rytmu - jakmile došlo na kombinaci ve finální třetině hrací plochy, okamžitě se začínalo kazit, a to tak že fatálně. Naproti tomu Magpies nevytrhl ani očekávaný návrat Cabayeho - Pardewova parta totiž zhruba od 60. minuty znovu naladila svůj počáteční ustrašený evergreen a v jeho společnosti už vytrvala až do závěrečného hvizdu.

A Norwich se trápil a trápil a trápil. Když to opakovaně nešlo prokombinovat, proč nezkusit vypálit - to si uvědomil teprve Martin v pokročilé fázi zápasu. A třebaže pálil velmi ambiciózně, k překvapení kdekoho na stadionu jeho smělý projektil z dobrých 25 metrů skončil na tyči. Což Kanárkům teoreticky nemuselo vadit, kdyby v 75. minutě po Snodgrassově průniku a vlastní zasekávačce Krula propálil Pilkington.

Jenže tak se nestalo; a jelikož úplný sklonek duelu nepřinesl štěstí ani střídajícímu Holtovi, souboje Newcastlu s Norwichem se nepochybně zařadí k těm nejméně gólovým, co se letošního ročníku týče.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Devil

Nejvyssi cas zabrat Straky!

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
NuFc23

no co teda ako, dalsi vyprask ? ci uz sa mienite zobudit a zbierat neake body ? ci laka vas vidina druhej ligy ? verim, ze uz konecne zacneme vyhravat, zbierat body a vyhneme sa zostupu, je velmi smutne, ze ciel tejto sezony je nevypadnut ..... 1:2

Reagovat
kissak

v letošní sezoně nás provází jen samá smůla. Ztráta formy, zranění klíčových hráčů, odchod Báčka a teď dost možná ještě Cola. Bohužel jiné priority než udržet prvoligovou příslušnost si pro letošek nemůžeme dávat.

Reagovat
NuFc23

to ano, ale ten colociny je premna zahadou

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 hádam newcastle zabere

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele