15. kolo
03.12.2012 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Newcastle dnes zapomněl na černé včerejšky. Pomohla mu k tomu penalta

Teď už je to definitivní. Demba Ba je nejlepším útočníkem Newcastlu od dob fenomenálního Alana Shearera. Dnes se totiž dostal na hranici deseti branek ve druhé po sobě jdoucí sezoně jako vůbec první muž od slavné devítky. A jakoby mimoděk tím zase jednou prakticky sám zařídil Newcastlu výhru.

Už ve 12. minutě bylo rozhodnuto, chtělo by se říct. Právě tehdy si Cissé šikovně došel pro penaltu, aby vzápětí spolehlivě otevřel skóre Demba Ba - již proti oslabenému soupeři. Jakkoliv z pohledu Papisse Cissého šlo o první a poslední dobrou věc večera, Straky ve finále k důležitému vítězství (prvnímu po pěti kolech a čtyřech porážkách v řadě) dokráčely ve velké pohodě. A to i díky tomu, že se poměrně rychle dočkali druhé branky. Tak se stalo, když ve 21. minutě Al Habsi nešťastně vyrazil Santonovu střelu a Demba Ba v cukuletu přispěchal s jubilejním 21 000. gólem v dějinách Premier League. Povšimněte si hravé symboliky čísel.

Tím bylo první dějství fakticky u konce, co se atraktivních chvil týče. Do druhé části vykročil již desetičlenný hostující soubor bez Gómeze a s McArthurem, což se jen pozitivně promítlo na jeho vstupu do tohoto poločasu. Napravo měl moře prostoru Ronnie Stam (a to se Santonem i Fergusonem, který později zraněného Itala nahradil), samy Straky nastoupily vskutku laxně.

Nicméně Latics se stále nedařilo dostávat se do konkrétních příležitostí, zatímco na druhé straně brzy podnikl dva zajímavé výpady Marveaux. Jednou sám slabě zakončil, podruhé po jeho výzvě nepovedeně pálil Bigirimana. Mezitím to všude možně lítalo také Cissému, a tak to užuž vypadalo, že se skóre dále měnit nebude. Latics prudce ubývaly síly, až se Magpies bránili levou zadní. A dopředu to domácím vskutku dvakrát nešlo.

Ovšem v 71. minutě přeci jen došlo na ještě jeden průlom. Na svědomí ho měl kupodivu jeden mládenec ze záložní řady Gael Bigirimana, jenž si na hraně šestnáctky v mžiku přehodil mičudu na levačku a vymetl vzdálenější šibenici Al Habsiho branky. Jako by snad takhle pálil každý den - přitom šlo o jeho premiérový zásah mezi dospělými. Teprve takto bylo stanoveno výsledné skóre, i proto, že Cissé selhal rovněž ve své další šanci večera.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
NuFc23

to ked trz nevyhrame mozme ist do ...... ale verim, ze aj ked s krizou ale vyhrame 2:0

Reagovat
Devil

Straky musi vyhrat....

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

chalani prosím vás, najvyšší čas prelomiť tú seriu, 4 zápasy bez bodu, tam mali byť min. 2 víťazstvá ak chceme byť vyššie, teraz je ten pravý čas, sa odraziť

2:0 ( Ba, Cisse)

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

dal sem na vás po dlouhé době stračeny,tak koukejte makat 3-2 !!!!!!!!

Reagovat
ManUnited

Myslíte že ten Figueroa měl bejt vyloučen ?

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/newcastle-vs-wigan-30-match-highlights-8mqtlhFXQyjhiVjF?start=181.648

Ta červená byla hodně přísná, to byl úplně normální souboj, kterých je v zápase vidět plno...penalta snad dobrá, ale vyloučení...vůbec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele