28. kolo
02.03.2013 16:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

ManUtd se vyplatila sázka na ligovou kartu, Norwich to odnesl debaklem

Bez větších úlev si Manchester United pár dnů před náročným duelem se španělským mistrem poradil doma s Norwichem. Ustrašený outsider na Old Trafford dlouho držel alespoň přívětivý výsledek, než završil hattrick Japonec Kagawa (do dneška přispěl všehovšudy dvěma ligovými góly) a než Rooney ke dvěma asistencím přidal také jednu výstavní branku.

Žádný tisící start pro Giggse a žádné šetření na Real Madrid. Sir Alex Ferguson dal před výkopem jasně najevo, že pro něj nadále zůstává prioritou domácí soutěž, a tak na Norwich vyrukoval s čerstvě zotaveným Van Persiem, Carrickem, Rooneym či Evrou. Ovšem to znamenalo jediné - že se neodpočívalo ve stínu na lavičce, nýbrž přímo na prosluněném trávníku Old Trafford.

Z velké části to pochopitelně bylo způsobené nesmírně bojácným přístupem Norwiche. Ten věčně v jedenácti mužích hlídkoval na vlastní půlce, ačkoliv Chris Hughton na předzápasové tiskovce avizoval, že se jeho tým favorita bát nebude. Taková vize přitom dýchala maximálně prvních 15 minut, kdy si Kanárci užili alespoň dvě delší pasáže plné balonu na svých kopačkách.

Z permanentně hlubokého bloku Norwiche potom pramenilo množství předčasně zatarasených střel, hosté se obecně velmi odvážně vrhali na zem, pod nohy přihrávajících či pálících soupeřů. A s tím si dlouho vystačili. Jakmile si totiž Van Persie narazil s Rooneym, Bunn byl z branky včas; a jindy si United házeli klacky pod nohy sami tím, že odmítali včas myslet na koncovku (či na ni myslet vůbec někdy).

Když už to nicméně vypadalo, že nepříliš záživný poločas dospěje k nevyhnutelnému bezbrankovému skóre, přišel ojedinělý centr Valencii slabší levou nohou, Van Persieho sklepnutí a Kagawova utěšená improvizovaná koncovka. Na Old Trafford se tedy přeci jen slavilo ještě před pauzou, což byl příslib jinačím způsobem otevřené hry po změně stran...

...který se vesměs naplnil, i když žádným závratným, revolučním způsobem. Canaries každopádně od počátku vystrkovali nůžky s větší chutí než doposud a takový Vidić musel před Snodgrassem na přední tyči zasahovat opravdu v poslední chvíli. Už to tedy nebyla ta nuda z úvodní části, ale to konkrétně fotbalistům ManUtd nemohlo příliš vyhovovat. Rázem totiž byli na první pohled ohrozitelnější, zranitelnější.

Ovšem Norwich dnes při střelecké chuti zkrátka nebyl, a tak ve finále z potenciálních problémů pro United nebylo zhola nic. Naopak brzy Kagawa nadpozemsky chladnou koncovkou navázal na perfektní práci Carricka a Rooneyho, přičemž na 3:0 hnedka klidně mohl zvyšovat Welbeck ranou z většího úhlu.

Gólový účet si tím pádem za účelem tohoto navýšení skóre nikdo další nezaložil, natáhnout ho ještě musel sám Kagawa. Hattrick přitom završil opět za asistence Rooneyho a opět přecitlivou cestou; tentokrát skrze jemný lob přes Bunna. Teprve jakmile se mělo jednat o čtvrtý zářez, přispěchal už sám "Wazza" s parádní ranou z 20 metrů.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
PePiG7

1-0 Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

V tak nabytém programu to bude těžké, ale věřím ... 2:0 Nani, a snad se trefí Welbeck

Reagovat
smazaný uživatel

Síce teraz budú ťažké zápasy ale verím že tento nepodceníme a výhrame tip 3:0 mohol by sa trafiť Welbeck Rooney a Young

Reagovat
smazaný uživatel

potvrdiť 3 body od QPR, víťazstvo 2:0 , hlavne bez zranení privítať "biely balet"

Reagovat
smazaný uživatel

jen aby nenastoupili s náhradníky ,když je za 3 dny čeká důležitější zápas s Realem a v lize mají dostatečný náskok před druhým.Aby se ďáblíci nedivili za remízku

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Devil

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 a už se jen těšit jak Ďáblové usmažej baletky v rudém pekle na Old Trafford

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně si to trefil

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

United se budou setrit na real... tip: X2

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

dobře

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/02702f6b74422b47b18a9bbc75893086/

Kagawa nám ještě ukáže kde má kanec p*ču....dobře United

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele