2. kolo
25.08.2012 16:00 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Manchester United - Fulham FC 3:2

Manchester United si na své konto připsal první tři body v sezoně, v přestřelce přehrál doma Fulham 3:2. Skóre brzy otevřel hostující Duff, jenže Ďáblové se ještě do poločasu dostali do vedení zásluhou van Persieho, Kagawy a Rafaela. Fulham ještě snížil vlastním gólem Vidiće, víc už však nestihl.

Čestný výkop si vzal na starost šestinásobný olympijský vítěz Usain Bolt, velký fanoušek United, který pak už mohl sledovat, kterak se bude při domácí premiéře v rudém dresu vést Robinu van Persiemu a Shinji Kagawovi. Sir Alex Ferguson nechal jen na lavičce Rooneyho i Welbecka a vsadil tak vše na nizozemskou kartu, vydatně podporovanou japonským šikulou.

Hned ve třetí minutě však dostali domácí United pořádnou sprchu, Cottagers se totiž povedenou souhrou ze standardní situace dostali do vedení. Z levé strany rozehrával Ruiz, namísto očekávaného centru na hlavu jednoho z vysokých hlavičkářů poslal míč po zemi do druhé vlny Duffovi, který střelou z prvního dotyku nedal De Geovi šanci.

Ďáblové mohli brzy odpovědět vyrovnávací trefou, zajímavé přečíslení ale nevyřešil Valencia optimálně a jeho zpětnou přihrávku nikdo nezachytil. Následně se poprvé ocitl v permanenci také fulhamský brankář Schwarzer, jenž bez větších potíží zasahovat proti tečovanému centru Evry.

V desáté minutě se na Old Trafford tím zdaleka nejlepším možným zpoůsobem uvedl Robin van Persie. Nedávná posila z Arsenalu si seběhla na centr Evry, předskočila stopera Hughese a nechytatelnou střelou levou nohou vyrovnala. Fulham znovu zahrozil zásluhou mladíka Kacaniklice, ten ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. To už se povedlo na opačné straně hřiště Kagawovi, ten ovšem pro změnu trefil jen střed hostující brány.

Pětadvacátá minuta přinesla velmi dobře sehraný rychlý útok domácích, vše rozjel Valencia, po pobídce Kagawy nakonec zakončoval Young, jenže velmi nepřesně. Aktivní Valencia se po půlhodině hry pokoušel strhnout vedení na stranu Devils sám, jeho technický pokus ze střední vzdálenosti ale minul levou šibenici Schwarzerovy svatyně.

O dalších pět minut později už Manchester vedl, Cleverleyho dělovku vyrazil australský brankář jen před sebe, dobíhající Shinji Kagawa se nemohl mýlit a napodobil tak van Persieho, i on se při svém prvním soutěžním představení na Old Trafford zapsal mezi střelce. Uběhly jen další tři minuty a Kagawa se mohl prosadit ještě jednou, tentokrát však po rychlé kličce levačkou trefil jen tyč a přestože Rafael nakonec dopravil balón do sítě, branka nebyla pro ofsajd uznána. Přesto United ještě do poločasu vedli o tři branky, po centru Younga se hlavou prosadil právě Rafael.

Brazilský pravý obránce měl také první vážnou příležitost druhého poločasu, tentokrát ale hlavou nedosáhl na centr z pravé strany ideálně a minul. V pětašedesáté minutě se Fulham z ničeho nic vrátil zpět do hry o body, na Dembelého centr totiž nedosáhl vyběhnuvší de Gea a Nemajna Vidić si nešťastnou patičkou srazil míč do vlastní sítě. Dembelé měl navíc během následujících několika minut hned dvě možnosti na vyrovnání, v obou případech však de Gea napravil své zaváhání a skvěle zasáhl.

Rozhodnutí mohlo přijít zase z kopačky Rafaela, jeden z nejlepších hráčů zápasu mířil z dálky pěkně pod břevno, jenže Schwarzer vytěsnil merunu na roh. United si ani při bránění nejtěsnějšího vedení neodpustili chyby v obraně, jednu takovou mohl využít střídající Rodallega, na poslední chvíli mu však do střely skočil Vidić. I domácí i nadále dokázali hrozit fulhamské defenzivě, čtyři minuty před koncem do ní pronikl Cleverley, levačkou ale těsně minul. V nastaveném čase ještě selhal v zakončení Rooney, aby o pár chvil později opustil hřiště s ošklivým šrámem na stehně na nosítkách. A když po dobré akci Dembelého neproměnil poslední šanci Ruiz, skončilo zajímavé utkání výhrou Manchesteru United 3:2.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Utd bude rád za bod, né-li hůř...

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

RED DEBILS a 0:2 (petrič2)

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že se sir Alex poučí ze střelecké impotence svého týmu v úvodním zápasu a nejlepšího útočníka světa konečně nasadí do základu... jestli nastoupí nejlepší útok světa van Persie - Rooney, tak si Fulham odveze pořádný výprask

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší útok světa

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
diastan

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
PePiG7

2-0 Rooney, Vidic

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

Kluci maji co odcinit,takze .- 2:0

Glory glory.........

Reagovat
smazaný uživatel

3:3 (RvP, Welbeck, Rooney (pen.) - Dembele 2x, Petrič

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2, tutovej tip persie neda gol , persie ,a vubec utd nejlepsi utok sveta nikdy utd ne meli a mit nebudo

Reagovat
Devil

Tady nekomu preskocilo!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Persie Goool! He he he,tak ti ty tvoje blaboly moc nevysly!

Reagovat
smazaný uživatel

idoti na EF

Reagovat
smazaný uživatel

"Nejlepší" útok světa se znovu neprosadí. Můj tip je 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Devil

Nejak menis nazory.....

Reagovat
Devil

Nerikal jsi,ze 1:2 je zutovej tip.

Reagovat
smazaný uživatel

ne rikal sem ze tutovej tip je persie neda gol

Reagovat
Devil

Hmmm to je jedno,stejne blbost!

Reagovat
bobis21

van Pesie, Kagawa ... posily se vyplatily rychle

Reagovat
Devil

Viduj nestastny vlastenec nam to trosku zdramatizoval,ale 3 body zustaly zaslouzene na OT.

Nase posily oba po golu,coz je dulezite zejmena u Robina.Dnes se me nejvice libila spoluprace na prave strane Valencii s dnes dle me nejlepe hrajicim Rafaelem!Jen skoda Zraneni Rooneyho,ale ten ma tuhej korinek a dle me bude za 14 dni fit!

Reagovat
smazaný uživatel

Je to blbe kdyz uz ve drhem kole jsme viděli gol sezony ale aspon ze padl do te spravne site ... van Persie

Reagovat
smazaný uživatel

Hodne povedenej zapas. Skvele zahrana standartka od Fulhamu, potom RvP jako velkej milacek United, Kagawa jako nejjednoussi gol co muze bejt a nakonec Rooneyho stehno, ale stejne je to frajer, jak tam s tim jeste poskakuje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele