36. kolo
04.05.2013 16:00 CET
2 : 4
(0:1)

Reportáž

Souboj Fulhamu s Readingem opět šestigólový!

Gólová norma stanovená v říjnu loňského roku byla opět naplněna, i když ne ve prospěch obou týmů. Také tentokrát jsme se dočkali šesti branek, z nichž ale hned čtyři skončily za zády Marka Schwarzera. V závěru se sice Jolovým svěřencům podařilo utkání zdramatizovat, ale Reading si výhru pohlídal.

Možnost otevřít skóre utkání se před domácími Cottagers otevřela již po dvou minutách. Rychlý nástup Fulhamu obrana Readingu nezachytila a tak se mohl k pokutovému území řítit rychlík Damien Duff. Jeho centr na nabíhajícího Ruize ale brankář McCarthy skvěle vystihl a reflexivním zákrokem zlikvidoval.

Krize Royals sice způsobila jedenáct klání bez výhry a pád do druhé ligy, ale dnes to byli právě hosté, kdo se jako první úspěšně pokusili otočit ukazatel skóre na číslo jedna. Riise nedovoleně zastavil pronikajícího Hala Robsona-Kanua a sudí Neil Swarbrick měl jednoduchou úlohu. Podobně jednoduchou jako sám postižený hráč - mladý Velšan si postavil míč na značku pokutového kopu a poslal hosty do vedení.

Reading pochopil, že s Fulhamem se hrát dá a začal otáčet své útočné soukolí. Další rána McClearyho z uctivé vzdálenosti sice přesnost postrádala, ale ukazovala chuť Royals k vítězství. McCleary zakončoval také nahrávku McAnuffa, ale jeho technický pokus skončil mimo Schwarzerovu svatyni. Cottagers nechtěli před vlastními fanoušky prohrát s posledním týmem tabulky, takže se snažili převzít útočnou aktivitu z kopaček hostujících hráčů. To se dařilo především Damienu Duffovi, který hledal vysunutého Dimitara Berbatova. Bulharský útočník číhal také na Karagounisovu přihrávku, jeho zakončení ale brankář Alex McCarthy zneškodnil.

Další zajímavou situaci si pro McCarthyho připravil Hugo Rodallega, který nejprve nezakončil Riiseho centr a následně neuspěl ani s dorážkou. Jeho oslavě gólu zabránil McCarthy pohotovým a obětavým zákrokem. McCarthy byl opravdu hvězdou první půle, k jejímu konci zasáhl také další spolupráci dvou útočných es Fulhamu.

Úvod druhé půle se nesl ve znamení žlutých dresů Readingu, zajímavý centr po rohovém kopu mohl zakončovat Karacan, Schwarzer ale jen zvedl ruce nad hlavu a balon bez větších problémů chytil. Obraně Fulhamu dělaly rychlé kombinace hostujících hráčů velké problémy, z úhlu zakončoval střelec první branky. Míč ale poslal jen do boční sítě. Royals jako by vědomí jistoty sestupu dodalo klid a na bránu Marka Schwarzera mířil jeden útok za druhým. Zakončovat mohl také Pavel Pogrebnjak, obrana si s jeho atakem na poslední chvíli poradila.

Po pádu Berbatova se píšťalka hlavního arbitra neozvala, takže útočit mohli hosté. První střelu z úhlu ještě obrana Cottagers zlikvidovala, ale na technické zakončení Robson-Kanua už Mark Schwarzer nárok neměl - 2:0!

Na druhé straně se k odraženému míči dostal Emanuelson a jeho rána řádně provětrala rukavice brankáře Alexe McCarthyho. Dvacet minut před koncem se ale Fulham přeci jen nadechl - po krásné spolupráci se k míči dostal Kostaričan Bryan Ruiz a zakončil podél padajícího McCarthyho. Cottagers tak dostali naději na bodový zisk.

Pouhé čtyři minuty poté, co Pavel Pogrebnjak uvolnil místo Le Fondremu se mladý útočník dokázal prosadit a ztlumit jakékoli nadšení domácích ochozů. Výborně si naběhl na dlouhý pas spoluhráče, zpracoval jej hlavou, obešel spoluhráče a z úhlu zakončil.

Utkání mezi Fulhamem a Readingem ale zpravidla nejsou nudnými záležitostmi a dnes se tato pravda z minulé sezony opět potvrdila. Jen chvíli po inkasované brance se totiž Fulham dočkal další šance na body. Mariappa nepokryl Bryana Ruize právě nejlépe a zkušený útočník poslal hlavou míč přesně za McCarthyho záda!

A Cottagers měli v plánu v minulém třígólovém přídělu pokračovat. Hlavičkujícího Rodallegu ale zastavilo břevno. A tak trestali hosté. Gólové hody rozšířil kapitán Karacan, který zakončil spolupráci Readingu uvnitř domácího pokutového území přesnou střelou k tyči. Reading odskočil týmu trenéra Martina Jola na rozdíl dvou branek!

V závěru se do zakončení protlačil Hugo Rodallega, ale jeho snaha neměla gólový přívlastek. Když to nešlo hlavou, zkusil to Rodallega nůžkami. Ani nadvakrát se ale nedokázal prosadit a s Kačaniklićovým pokusem si hostující obrana již poradila. Reading se možná loučí s Premier League, ale činí tak ve velkém stylu. Z Londýna si za přestřelku s Fulhamem odváží tři body.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hm ....

Reagovat
smazaný uživatel

Reading uz bez sanci, ted je pozde vyhravat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele