29. kolo
17.03.2012 16:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan doma nepřemohl matné WBA a zůstává poslední

Ani tentokrát se Wigan nezmátořil a přes na pohled solidní bod ze zápasu s rozjetým WBA bude velmi litovat. Neproměněných šancí, ztraceného vedení a ve výsledku i setrvání na dně tabulky. Throstles potvrdili, že venku sbírat body docela umí.

Latics před domácím publikem ve střeleckých pozicích váhají poměrně tradičně. Ostatně i sama vizitka 12 vstřelených branek v 15 zápasech je vskutku tristní. Nicméně start dnešního zápasu byl pozitivní alespoň v tom ohledu, že se Wigan soustavně zvládal dostávat do šancí. Především Beausejourovy centry z levé strany potom hrály prim. Po jednom takovém z voleje zacílil mimo Di Santo, který dříve po pouhých 30 sekundách z první střílel nepřesně i z velkého úhlu. A do první pětiminutovky ostatně Argentinec vtěsnal ještě jeden vyražený projektil, plus Beausejourova rohu trestuhodně nezužitkoval Caldwell.

Jestliže úvodní pasáže nasadily laťku hodně vysoko, zbytek utkání se už přes ni jen těžko přenášel. Hlavně hosté, i s pěti tisíci příznivců v zádech, nebyli příliš konkurenceschopní a hned dvakrát je dokonce musela zachraňovat až branková konstrukce. Nejprve se Boyce potkal s Beausejourovým centrem, aby jej nasměroval do břevna, vzápětí James McCarthy stejnou část svatyně nastřelil z 20 metrů.

Wiganu se nakonec píle vyplatila krátce po přestávce, když svou rychlost a šikovnost prodal Moses, Jones selhal při snaze odvrátit jeho centr od brankové čáry a před McArthurem byla už jen jedna z nejsnazších gólových pozic jeho života. Až potom Albion trošku oživl: Thomas nejdříve pálil a pak Scharner po rohu Brunta, z první střely hostí na bránu srovnal. Oslavy utlumil na absolutní minimum, neboť se trefil proti svému bývalému dlouholetému zaměstnavateli - to však Wiganu příliš nepomohlo.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
frantamlad

2:1 Moses dá gól

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra domácích!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele