20. kolo
03.01.2012 20:45 CET
1 : 4
(0:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

O'Neill proměnil Sunderland k nepoznání, teď deklasoval i Wigan

Dle očekávání atraktivní podívanou nabídl zápas, zcela ve stínu šlágru Man City vs. Liverpool i souběžně hraného duelu na White Hart Lane, kde Tottenham hostil West Brom. Sunderland pokračuje ve fantastické formě, z šesti zápasů pod Martinem O’Neillem vyhráli už čtvrtý, mimo jiné poprvé v historii porazil Wigan pod palcem nejvyšší anglické soutěže.

Už po deseti minutách se po rohovém kopu dostal k odraženému míči Gohouri a jen díky na správném místě stojícímu Gardnerovi neskončila jeho střela v síti. Za pět minut ale obránce Wiganu málem nasměroval do vedení soupeře, když po jeho hrubce mohl s míčem postupovat Sessegnon a nebýt dalšího výborného obranného zákroku, tentokrát z dílny Alcaraze, mohli jít do vedení pro změnu hosté.

Nevídanou zvonkohru rozehrál Wigan po půl hodině. Po krásné spolupráci Jonese s Crusatem první jmenovaný trefil tyč Mignoletovy brány, načež se odraženého míče chopil McCarthy a rozezvonil i druhou tyčku. Klíčový okamžik se udál v samém závěru úvodního dějství. Mignolet skvěle vychytal Jonese i dorážejícího Rodallegu a za tři minuty už šel Sunderland do vedení. Snad úplně poslední okamžik před odchodem do kabin využil Craig Gardner, jenž přenádherně vymetl z přímého kopu dělovým projektilem šibenici - 0:1.

Na rozdíl dvou branek zvýšil po deseti minutách James McClean. Vaughan poslal centr na hlavu 22letého záložníka, který ho jen lehce tečoval. I tak ovšem nadělal Al Habsimu takové problémy, že pak měl dostatek času na dorážku - 0:2. Naději pro domácí vykřesal za sedm minut Hugo Rodallega, který se protáhl kolem Kilgallona a přízemní střelou na hranici vápna snížil - 1:2. Jenže uběhlo asi deset minut a rozdíl byl zase dvoubrankový, když se Bendtner se Stephanem Sessegnonem dostali do přečíslení a po přihrávce prvního jmenovaného zakončil ten druhý do prázdné branky - 1:3.

Sunderland ale nepolevil, vzápětí zachránil Al Habsi od většího přídělu skvělým zákrokem po ráně McCleana. Deset minut před koncem už byl ale opět krátký. Výborný McClean prošel přes dva hráče, předal Sessegnonovi, jehož nabití využil David Vaughan a pumelicí zpoza vápna definitivně zlomil odpor Wiganu - 1:4.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

ani jedno skonči to 3:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý čas zápasu, uvážím-li kvalitu soupeřů.

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele