31. kolo
31.03.2012 16:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Stoke City 2:0

I Wiganu se dnes podařilo zamotat situaci u dna tabulky Premier League, Latics se sice po vítězství 2:0 nad Stoke nedostali ze sestupového pásma, vyrovnali ale společně s QPR dalším týmům bojujícím o záchranu. O tříbodovém zisku Wiganu rozhodli ve druhé půli Alcaraz a Moses.

První šanci měli hosté, když si na Pennantův přesný centr od rohového praporku naskočil Shawcross, Al Habsi v bráně Wiganu však byl připraven a vyrazil míč do bezpečí. Na druhé straně hřiště vyrobil obrovskou hrubku Wilkinson a pustil Di Santa do velké gólové příležitosti, argentinský útočník byl ovšem zřejmě sám překvapen, že se do zakončení dostal, takže Begoviče nepřekonal.

Wigan byl lepším týmem, držel podle očekávání míč více na svých kopačkách a zásluhou Maloneyho měl i další možnost otevřít skóre zápasu, Begovič ale fantastickým zákrokem vytěsnil jeho volej mimo tři tyče. Latics si další šanci vypracovali dokonce po standardní situaci, Boycův pokus ale vykopl z brankové čáry Walters. Největší příležitost první půle přišla pět minut před přestávkou, to z pravé strany perfektně nacentroval Moses a balón se dostal až k úplné volnému Beausejourovi, ten ale nepochopitelně zblízka minul poloprázdnou branku.

Hned v úvodu druhého dějství měli domácí kopat penaltu, jelikož rukou v šestnáctce zahrál Whitehead, rozhodčí Clattenburg si však ničeho podobného nevšiml. V padesáté čtvrté minutě už se Wigan zaslouženě dočkal vedoucí branky, aktivní Maloney přihrál doleva na Beausejoura a jeho prudký centr usměrnil hlavou do sítě stoper Alcaraz. Beausejour dnes neměl svůj střelecký den, o několik minut později totiž mohl navýšit vedení svého týmu a rozhodnout, jenže Begoviče neprostřelil.

Největší šanci na vyrovnání měli Potters dvanáct minut před koncem normální hrací doby, za hlavičkou Shawcrosse se Al Habsi jen ohlédl, naštěstí pro něj ale viděl, jak míč těsně míjí levou tyč jeho branky. Poté ještě pálil Jerome nad břevno, Jordi Gómeze zase vychytal Begovič. Ten ale v devadesáté minutě kapituloval podruhé, když ho překonal Víctor Moses a stvrdil tak vítězství Wiganu nad Stoke v poměru 2:0.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
ryzskej

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
majklop

Doufám že wigan nesestoupí :) s jejich rozpočtem by to byla bomba

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední dvě remízy Stoke a Wiganu byli 1:1 a dnes tomu bude stejně

Reagovat
smazaný uživatel

na vic nez jeden gol bych to nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan se opět zachrání, teď hraje vážně skvěle.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud ale budou vyhrávat týmy nad něma tak stejně sestoupí,jsou pořád na 19. místě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele