8. kolo
15.10.2011 16:00 CET
1 : 3
(1:2)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Bolton protrhl černou sérii, Wigan naopak ve špatné formě pokračuje

Šest porážek v řadě je zapomenuto! Bolton konečně dokázal navázat na poslední výhru z úvodního ligového kola, když vyraboval stánek Wiganu. Ten má takto spolu s Blackburnem a WBA nejméně bodů z celé soutěže, přičemž se sám zrovna protržené sérii Trotters nebezpečně blíží.

Zbývá už jenom jeden zápas. A nutno jedním dechem dodat, že pokud by ovšem příště na Newcastlu Wigan zopakoval dnešní výkon, těžko by dopadl stejně. Jeho projev totiž nebyl "o dva góly" horší než ten soupeřův, to ani náhodou. Boltonu ovšem velmi pomohl skvostný vstup do utkání, který symbolizoval do Reo-Cokerovým hrudníkem do sítě sklepnutý Eaglesův centr a pak také nepříjemná střela asistujícího fotbalisty, s níž už si ovšem ománský golman Al-Habsi poradil. Takto dostali Wanderers utkání s přehledem pod kontrolu, Wigan si dlouho předlouho ani střelecký pokus nebyl s to připravit, zatímco hosté pod patronátem Eaglese neustále hrozili. V 21. minutě to byl například Kevin Davies, kdo si dobře připravil pozici uvnitř šestnáctky a pak znovu protáhl bezchybného brankáře.

Tak nějak symbolicky potom měl Jaaskelainen pořádnou práci až s rohovým kopem, který se sám stáčel rovnou do sítě a finský golman musel na poslední chvíli zasahovat konečky prstů. Také vyrovnávací branka Wiganu se pak zrodila víceméně z ničeho nic. To když ve 40. minutě napřáhl zpoza šestnáctky Diamé a pěkně zakroutil svůj projektil k tyči. To Latics možná mělo probrat, ale diváci si nějaké jejich dominance každopádně nestihli užít - ještě v nastavení úvodního dějství zblízka hladce skóroval N’Gog poté, co ho bezpečně našel Davies.

Do druhého poločasu z čisté logiky vstoupili aktivněji domácí, jejichž manažer také už o přestávce reagoval na nepříznivý vývoj zápasu a obránce Gohouriho stáhl na úkor uzdraveného útočníka Rodallegy. Ten se ihned uvedl solidní šancí, proti vyrovnání byl nicméně pozorný Jaaskelainen. I v příštích minutách Wigan vesměs kontroloval běh utkání, to však z relativního odstupu a výhradně sterilně. Pořádný zájem na konstantním útočení měl z domácího mužstva snad jen Victor Moses, který také v 83. minutě takovým stříleným centrem orazítkoval brankovou konstrukci soupeřovy svatyně.

O chvíli dříve přitom obvykle jistý penaltový exekutor Kevin Davies letos již podruhé zklamal, když si vylámal zuby na božích reflexech Al-Habsiho. To nicméně ve finálním součtu Trotters neuškodilo - ke všemu v 91. minutě završil své vlivné představení Chris Eagles spektakulárním gólem poté, co obešel dva protihráče.

Autor: Tomáš Daníček / skysports.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bolton už musí zabodovať tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bolton zlomí tu šílenou sérii. 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Bolton už se konečně chytne 1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele