15. kolo
10.12.2011 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Wigan se díky výhře nad WBA odlepil ze dna tabulky

Překvapením skončil zápas mezi West Bromwich Albion a Wiganem. Latics otočili zápas, podruhé v řadě venku vyhráli, shodou okolností znovu 2:1, stejně jako v Sunderlandu. Díky brankám Figueroy a Gomeze porazili rivala v boji o udržení. Za WBA se trefil Reid. Doposud poslední celek manažera Roberta Martineze se tak dostal mimo pásmo sestupu.

Wigan měl od úvodu trošku více ze hry, ve dvacáté minutě měl obrovskou šanci Stam, který po přihrávce McCarthyho prošel do vápna a pálil těsně vedle. Pak se zápas vyrovnal a hrozili i domácí, po pěkné akci na jeden dotek střílel těsně vedle Shorey. WBA se nakonec dostali i do vedení, které jim vydrželo jen jedinou minutu. Nejprve zakončil povedenou střelou krásnou akci Steven Reid a otevřel skóre. Hned za minutu ovšem podnikli hosté rychlý výpad do vápna soupeře a Maynor Figueroa vyrovnal.

Deset minut po začátku druhé půle přišla klíčová situace celého zápasu. Youssuf Mulumbu fauloval v pokutovém území útočníka Jordiho Gomeze a následoval pokutový kop. Toho se ujal sám postižený, zkušeně poslal Fostera na druhou stranu a otočil skóre - 1:2. Nedlouho poté mohl ještě zvýšit krásnou střelou Sammon, tentokrát ale Foster dobře vyrazil na roh.

Domácí se mocně snažili o vyrovnání, dobrou šanci měl Odemwingie, ještě větší pak po centru Shoreyho Thomas, jen hlavou orazítkoval tyčku. Šest minut před koncem základní hrací doby byl blízko blizoučko gólu Morrison, který hlavou po rohu jen těsně minul bránu. Když pak Al-Habsi vychytal v úplně poslední akci utkání nádhernou střelu Reida, mohl společně se svými spoluhráči slavit tři body.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan bude chtít potvrdit formu na hřiští W.B.A., v posledních zápasech se zvedl, když nepočítám výprask od Arsenalu, domácí ale rozhodně nepatří k nejslabším zkusím dvojtip 10 2:1 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju těsný výsledek pro WBA 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan jde opět za záchranou!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele