24. kolo
04.02.2012 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Sigurdssonovo představení zařídilo Swans další venkovní triumf

Swansea se možná před utkáním "pyšnilo" nejhorší venkovní bilancí v celé lize, z kraje Midlands ale naposledy vezlo tři body - a dnes se jí zadařilo úplně stejně. Po lednové Aston Ville Rodgersovi muži skalpovali i West Bromwich, kterému tak připravili čtvrtou porážku před domácím publikem v řadě.

Baggies se tedy v příštích týdnech asi řádně zapotí. Momentálně sedí na 15. příčce s minimálním odstupem šesti bodů na prvního sestupujícího, přičemž v příštích čtyřech kolech na ně čekají soupeři jako rozjetý Sunderland, Chelsea nebo Manchester United.

Dnešní duel začal pro West Bromwich frustrací; tedy podobně jako končil. Hned v úvodu totiž dost možná měli Throstles kopat penaltu, když McAuleyho hlavičkovaný projektil na první pohled narazil do Williamsovy ruky. Sudí Moss nicméně vypadal nevzrušen, stejně jako později při potyčce domnělého hříšníka s Odemwingiem (velšský stoper prý měl Nigerijci šlápnout na nohu). Takto se přitom Moss mohl tvářit na rozdíl od takového Gylfiho Sigurdssona, který se ještě před přestávkou - a ne poprvé - obsadil do role hrdiny, když z čáry odhlavičkoval pokus Odemwingieho.

Jestliže první poločas mohl na leckoho působit utahaně, ten druhý odstartoval zcela bleskově a hned v první pětiminutovce se mu de facto dostalo rozuzlení - třígólového. Nejprve se z prvního ligového gólu po 12 měsících radoval Fortuné, když z úhlu doklepl míč do sítě, aby vzal za své menší závar po rohovém kopu. Jenže Sigurdssonovi stačilo pouhých 37 sekund, aby pro Swansea vykřesal srovnání. Islandský specialista na Baggies (vstřelil jim třetí gól ve stejném počtu zápasů) zblízka uklidil za brankovou čáru Taylorův precizní centr.

V mrazivých podmínkách to pak nebyl právě nikdo jiný než teoreticky navyklý Sigurdsson, kdo také pro Swans ve finále zařídil poměrně senzační tři body. Jenom takové lehké Grahamovo pošťouchnutí levou kopačkou stálo na konci křídelníkova centru z pravé strany - i to ale bohatě stačilo. I když mohlo stačit jen dočasně. Po sérii nevyužitých šancí velšského celku (hlavně Dyerem) se totiž v úplném závěru ke dvěma hlasitým proslovům dostali i domácí. Nejdříve Odemwingie trestuhodně netrefil po Dorransově výzvě, záhy se Vorm nebojácně postavil do Fortuného rány.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
Devil

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele