21. kolo
14.01.2012 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Norwich zvládl těžké klání na The Hawthorns

Ptačí souboj přinesl dnes možná poněkud nečekaný výsledek. West Bromwich si v něm totiž čtvrtou porážkou v řadě pěkně zavařil, neboť padl i na domácí půdě a navíc po takovém průběhu, jemuž drtivou většinu času dominoval. Tak jako tak dnes nicméně kanárci drozdy přetlačili - díky brankám Surmana a Morisona.

První poločas jako naruby, chtělo by se zkonstatovat. Baggies zastihl v totální dominanci; Norwich se zmohl akorát na podivný osobní souboj Morisona s jedním ze soupeřů, z něhož rozpačitě vypadl míč a v nevelké rychlosti narazil do tyče. Místo toho WBA málem slavilo gól snad po každém z mnoha rohů či centrů; zejména více nalevo čaroval Jerome Thomas, který byl obzvlášť v úvodním dějství vskutku k nezastavení. V roli zakončovatele se pak nejčastěji objevoval Odemwingieho, ten však byl dnes spíše zárukou spálené šance než čehokoliv jiného. Za celou dobu tak Ruddyho slibně protáhl jen jednou jedinkrát - už v páté minutě.

Samotný soustavný tlak každopádně nikdy nikomu zápas nevyhrál, o čemž se impotentní Baggies dnes zřetelně přesvědčili. Do přestávky se totiž Norwichi povedl jeden parádní brejk, z něhož urvali senzační vedení. Jackson vepředu udržel míč proti přesile, počkal si na doběhnuvšího Hoolahana a jeho geniální jemný oblouček na osu hřiště pak z voleje perfektně kontroloval Surman. Dokonalá spolupráce, dokonale vyražený dech publika.

Z této branky pak Canaries těžili víceméně napříč druhým poločasem; ne že by byli lepší, už se ovšem nikdy nedostali pod takový tlak jako před pauzou. Více ze hry nicméně dál měli domácí, kteří spokojeně pokračovali ve vlastním zastřelování se. Morrison z dobré pozice přepálil svatyni, Long hned po svém vystřídání dobře kontroloval míč ve vápně, aby nechal vyniknout Ruddyho hbité nohy, a v 65. minutě s mimořádným pokusem nepochodil ani levý bek Shorey. Throstles se tedy dočkali až téměř po 70 minutách, když aktivní Thomas upadl po nerovném čelním souboji s nešťastně skluzujícím Ayalou a Long vzápětí se zcela chladnou hlavou proměnil pokutový kop.

John Ruddy tak zas a znovu přišel o čisté konto a od začátku sezony tak vytvořil nejdelší šňůru bez vychytané nuly od sezony 1975/76. Jiné důvody ke smutnění však neměl: hned v 79. minutě se Norwichi povedl další protiútok, při němž tentokrát zleva jemně centroval Holt a Morisonovu hlavičku možná trestuhodně nedokázal vyrazit rozpačitý Foster.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
frantamlad

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele