12. kolo
19.11.2011 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Bolton je zpátky, kde byl: West Bromwich doma nezaváhal

Jedna vlaštovka jaro nedělá, a podzim už vůbec ne. O tom se nyní přesvědčil Bolton, jemuž po demolici Stoku přichystalo na The Hawthorns vystřízlivění domácí WBA. Trotters krom celkově mizerné formy v tomto ročníku potvrdili i vlastní neschopnost dlouhodobě vozit z West Bromwiche body.

Roy Hodgson v pozápasovém rozhovoru uvedl, že šlo o jednostranné utkání. To však rozhodně neznamená, že by Bolton neměl šance. Spíš naopak - živý úvod zpočátku provázely hlavně příležitosti hostujícího týmu. Eaglesův ambiciózní volej si to namířil mimo a Cahillovu hlavičku z čáry odbíjel Mulumbu. Na druhé straně to byl hlavně neustále vířící Thomas, kdo po křídlech pravidelně zaměstnával obranu soupeře, takže nebylo moc velkým překvapením, když právě on otevřel skóre zápasu. Gerova přihrávka protrhla ofsajdovou past a 28letý ofenzivní univerzál si již věděl rady.

Jenže odchovanec Arsenalu hodlal svou práci vyvážit na obě strany, tudíž ve 20. minutě podtrhl ve vlastní šestnáctce jiného exgunnera Muambu a dovolil tak Klasnićovi vyrovnat z penaltového puntíku. Oba týmy záhy měly možnost pro sebe ještě před přestávkou ukořistit vedení; jenže Davies svůj průnik nezakončil a Gera hlavičkoval jen do Jaaskelainena.

Do druhé půle WBA vstoupilo s jasnou vizí: zatlačit soupeře a co nejrychleji vstřelit gól. A tento cíl se mu také povedlo splnit. Na začátku gólové akce stál aktivní Thomas, Shorey centroval a Shane Long potom akorát měsíc od ošklivě vypadajícího zranění kolene znovu poslal Baggies do vedení. Na to už Trotters nezareagovali. Nepomohly mu k tomu ani příchody N’Goga či Petrova, West Brom zbytek zápasu bez potíží kontroloval.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to vídím jako vítězství Boltonu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
paver

Kdepak. WBA doma body neztratí a těsně vyhraje. tip: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele