5. kolo
17.09.2011 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Staré WBA je zpátky na zemi - první výhru naopak dovolilo Swansea

Už také Swansea má za sebou první tříbodovou zkušenost v sezoně. Klíčem k úspěchu samozřejmě byl první vstřelený soutěžní gól, který by Velšané skutečně mohli pojmout za svůj vlastní. Na Sinclairovu penaltu navíc navázali Lita s Dyerem a West Brom, který teprve podruhé pod Royem Hodgsonem neskóroval, odtud odjíždí s debaklem.

Fanoušci West Brom si hned zpočátku uřízli pořádný kus ostudy, když začali cosi skandovat do závěrečných vteřin minuty ticha pro nedávno zesnulého otce manažera domácích Brendana Rodgerse. Vytrestáni byli záhy jednak domácími příznivci, jednak i samotnými hráči. Ti se na Baggies vrhli jako hladoví vlci, po deseti minutách měli 69% času míč na svých kopačkách. A do té doby už Sinclair s Allenem alespoň nějak stříleli. Swans se navíc i brzy dočkali svého prvního zářezu z penalty, i když jim k němu musel notně dopomoci svou hloupostí Scharner. Ten zcela zbytečně oběma nohama podkosil Allena a z následného pokutového kopu bez problémů rozvlnil síť Sinclair.

Sami Throstles si vlastně nevěděli pořádně rady ani směrem dozadu, kde se víceméně jen bezhlavě stahovali s co největším počtem hráčů před vápno, ani dopředu. Tam Longovi k první a na delší dobu poslední šanci musel dopomoci strašidelnou hrubkou Taylor. Ten na šířku hřiště přihrával vzduchem těsně před vlastním pokutovým územím, trefil přímo Longovu hruď a irskému útočníkovi pak ke smůle WBA ve skvělé pozici koncovka vůbec nesedla. To pak hosty dost mrzelo. Jenom za dvě minuty totiž opět propadli při bránění - Sinclair se po rohu ocitl snad na pěti metrech čtverečních volného prostoru a jeho hlavičkovaný pokus pak zblízka doťukl do sítě debutující Lita.

V pozitivnějším duchu začali Baggies do běhu zápasu promlouvat až od začátku druhé třetiny utkání. Long třeba z hranice šestnáctky protáhl akrobaticky zasahujícího Vorma a celkově jsme v těchto chvílích pozorovali hned několik zajímavých výpadů hostí. Jenže po přestávce Baggies opět navázali po svém. Hned ve 49. minutě Lita vyhrál kruciální hlavičkový souboj, Dyer si pro volný balon zaběhl mezi dva obránce a po dvacetimetrovém sprintu prostřelil Fostera mezi nohami.

Z toho už se Throstles vzpamatovávali opravdu těžko. Dlouho se ne a ne dostat nohami na pevnou zem, Swans vypadali dokonale nezranitelně. Akorát ze standardní situace si v 64. minutě Dorrans vynutil na Vormovi další spektakulární skok a zákrok. Později ze střední vzdálenosti minul. Samotný závěr pak bohužel nejlépe symbolizovalo sedmiminutové ošetřování domácího Neila Taylora, který byl nakonec ze hřiště odnášen na nosítkách s nákrčníkem i kyslíkovou maskou. Ani devítiminutové nastavení pak WBA nedopomohlo k menší korekci výsledku.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1, 1:2... hlavně ať už dají Swans první gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne,ani v totmo zápase Swansea nevyhraje,možná dá gol,ale WBA s přehledem vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Lahvac-CZ

1:0

Reagovat
Lahvac-CZ

každopádně under 2.5

Reagovat
smazaný uživatel

0-0 nudný zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele