7. kolo
02.10.2011 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Swansea zaslouženě porazila Stoke 2:0

Branka z pokutového kopu v úvodu utkání rozhodla o vítězství Swansea. Nováček z Walesu udeřil už v 9. minutě, kdy se z penalty prosadil Scott Sinclair. Po minele v rozehrávce a následném samostatném nájezdu na konečných 2:0 zvyšoval Graham. Svěřenci Brendana Rodgerse tak zaslouženě zvítězili a vzdálili se od sestupových vod.

Domácí měli od začátku navrch, ale v prvních minutách se jim nedařilo ohrozit branku. Pak v osmé minutě dostal míč do vápna Routledge, jenž byl nedovoleně zastaven Shawcrossem a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Toho se chopil Scott Sinclair a přestože Begović vystihl směr, natahoval se marně - 1:0. Za pět minut byli Swans blízko druhé brance, nicméně Graham na zadní tyčce na centr Routledge nedosáhl.

Hra se poté vyrovnala, ale ani Stoke ani Swansea se do větších šancí již neprobojovali. Pennant namířil z dobré pozice přímý kop jen do zdi, Delap z vápna bránu úplně minul. Na druhé straně se snažil zvýšit Rangel, ale hlavou netrefil prostor mezi třemi tyčemi a tak se odcházelo do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Chvíli po začátku druhé pětačtyřicetiminutovky dostal šanci podobnou té Pennantově z první půlu domácí Gower, ale počínal si úplně stejně a trefil jen zeď. Po hodině hry z dalšího přímáku už Glenn Whelan mířil lépe, jeho pokus však přeci jen ještě zastavila tyč Vormovy branky. Stoke získali po změně stran převahu, skóre se však mohlo měnit na opačné straně, když Dyerovu střelu zblokovala obrana.

V 69.minutě už se musel činit i Begović, jenž parádně vyrazil krásnou Sinclairovu střelu na roh. Poté se ofenzivní snaha přelila zpět na kopačky Swansea, ale srbského gólmana v bráně hostí se jim podruhé překonat nedařilo. To se změnilo pět minut před koncem po hrubé chybě v rozehrávce Stoke. Whelanovu přihrávku na Woodgatea vystihl Danny Graham, jenž postupoval sám na bránu a nemýlil se - 2:0.

V nastaveném čase ještě došlo k velkým šancím na obou stranách, nejprve Gower využil špatného ofsajd systému Stoke, ale jeho střela postrádala gólové parametry. V úplném závěru pak z bezprostřední blízkosti hlavičkoval střídající Cameron Jerome, nicméně Vorm se rozhodl, že za svá záda dnes nic nepustí a zázračně míč vyrazil. Swansea tak porazili Stoke 2:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5 Stoke rozdrví slabučké Swansea

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

Swansea City 1 - 4 Stoke City

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke je venku poloviční, ale minimálně bod si odveze - 1:1.

Reagovat
paver

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Veselac

X....0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele