18. kolo
27.12.2011 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Liberty Stadium potřetí vidělo inkasovaný gól Swansea. QPR odtud tedy veze remízu

Ani QPR jako první mužstvo nezvládlo na Liberty Stadium zatížit konto domácího celku dvěma trefami. Jako třetímu soupeři se ale Rangers povedlo vstřelit alespoň jeden gól, který pro ně ukořistil cennou remízu. Už sedmou v tomto kole.

Pozoruhodně bezzubý výkon předvedlo v první půli QPR. Nelze mu upřít pár solidních centrů, které ale Hill a spol. soustavně hlavičkovali nad bránu; a dál už mu na kabát nic pozitivního nepřišijete. Taarabt dostal zase šanci, nicméně žádná změna se nekonala: křečovitě střílel, z tvorby hry se totálně vytratil. Celkově zklamával hlavně střed, který s neskutečnou lehkostí ovládlo trio ze Swansea Britton-Agustien-Allen. Od toho a aktivity Routledge se vše odvíjelo. Ačkoliv se velšský celek do šancí také příliš nedostával - naopak vedle střely Bartona z druhého konce, jíž efektně vytěsnil Vorm, nabídl jenom gólovou akci -, vývoj utkání kontroloval s přehledem.

Samotná branka se urodila ve 14. minutě a ne náhodou pod ní byl podepsán po dnešku již šestigólový Danny Graham. Ten si nejprve mírně sporně, zato velmi šikovně zpracoval centr Routledge, pak se s balonem otočil čelem k brance a z nepříliš výhodné pozice jej dokonale zakroutil k levé tyči. Kenny neměl žádnou šanci zasáhnout. A manažer hostí Neil Warnock měl pak aspoň na osm minut o zábavu postaráno: vytrvale se poté hádal se čtvrtým rozhodčím nejspíš o diskutabilní Grahamovu ruku při zpracování gólového centru.

Nastavený rytmus se víceméně ctil i zkraje druhého dějství, než v 58. minutě uhodil blesk z čistého nebe. Dlouhý výkop Kennyho nešťastně protečoval za sebe Britton, což nachytalo na švestkách oba stopery Swansea a naopak uvolnilo předvídavého Mackieho. Jeden ze střelců minulého utkání se Sunderlandem si pak tváří v tvář Vormovi věděl rady, ačkoliv ho neprostřelil úplně pohodově. Tím dodal svému týmu na sebevědomí. Zápas se vyrovnal; a přestože dál platilo, že šancí příliš k vidění nebylo, když už se nějaká na scéně zjevila, pocházela z dílny Rangers.

Takto se ihned po svém gólu zase dobře uvolňoval Mackie, tentokrát se mu ale Vorm včas vrhl pod nohy, takže jej ani zakončit nenechal. A vzápětí pak holandský brankář odmítl i zoufalého Taarabta, jehož první střela na bránu měla velmi slušné parametry, Vormova mrštnost byla ovšem rozhodující. Swans mezitím akorát patrně oprávněně zatoužili po penaltě, když Traoré neopatrně atakoval Grahama, a slibně vypadal i centr Allena, který jen s obtížemi vyrážel Kenny.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Mircu5

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Možná poslední zápas Taarabta v Rangers. Přesně před rokem jsme labuťe porazili 4:0, teď budem rádi za remízu, tip: 1:1 (Sinclair - Mackie)

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jako basleg tipuju 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
rickroll

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele