15. kolo
10.12.2011 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Swansea doma zase neinkasovala a odvrátila krákou černou sérii

Malá černá série Swansea je u konce; naopak ta Fulhamu se jenom prohlubuje. Cottagers po výhře nad Liverpoolem znovu prohráli, ba co víc - jenom potvrdili střeleckou mizérii. Zato velšský klub o čtyřech kolech konečně triumfoval.

Utkání mělo dva rozhodující faktory: domácí prostředí a brankáře Vorma. Pouze obhájce titulu z Manchesteru dosud zvládl na Liberty Stadium zvítězit; domácí tu prozatím inkasovali všehovšudy dvakrát, na čemž dnešek nic nezměnil. Právě díky nizozemskému golmanovi, jehož můžeme klidně řadit mezi letos nejkvalitnější výrostky mezi třemi tyčemi.

V první půli nicméně Vorm neměl prakticky žádnou práci, což se ke všemu dalo říct i o jeho protějšku Marku Schwarzerovi. Ten se každopádně musel soupeřových nájezdů obávat daleko spíše. Lita také z dobré pozice hlavičkoval mimo a Luke Moore svou dalekonosnou pumelici opřel do břevna. Jednou jedinkrát byl potom brankář donucen k opravdové akci - to když Schwarzer hladce zlikvidoval Sinclairův projektil.

Po přestávce se už brankáři museli souhrnně činit daleko častěji. A Schwarzerovi se v tomto směru příliš nedařilo. V 51. minutě prvně kapituloval, když Sinclairovu střelu mohutně odklonil Dempsey, takže zanechal Australana bez jakékoliv šance na zásah. Podobně bezmocný přitom Schwarzer byl také při Agustienově bombě do břevna i v další gólové situaci již z nastavení dnešního zápasu. Tehdy si na přední tyč doběhl pro nízký kop od rohového praporku Danny Graham a potvrdil, že má v poslední době relativně solidní střeleckou formu.

To se naopak nedá říct o fotbalistech Fulhamu. Ruiz i Johnson byli odmítnuti skvostnými zákroky Vorma, Dempsey s Riisem také nizozemský zázrak jen lehce poškádlili svými petardami z uctivé vzdálenosti. A Swansea definitivně mohlo litovat, když Graham neproměnil sólový únik a jen pár sekund na to byla po nešikovném zákroku Richardse nařízena penalta. I to byl ale moment pro Vorma. Jeden a půlmilionová posila z Utrechtu se vrhla po své pravici a odmítla Dempseyho pokus o vyrovnání.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham doma porazil Liverpool a je v psychické pohodě, určitě nebude chtít jen bránit, Swansea ale doma patří rozhodně letos k těm silnějším týmům, zde se zrodí remíza 1:1 nebo domácí po 5 zápasech zvítězí 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip fulham

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Labutě paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele