10. kolo
29.10.2011 16:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Swansea doma prvně inkasovala, vadit jí to ale nemusí

Tohle už vážně nevypadá dobře. Na dálku sice pomohl svou prohrou Wolverhampton, protože takto mají Trotters bezpečnou 17. příčku stále na dosah jednoho vítězství, sami se sebou ale určitě spokojeni být nemohou. Osmou prohru v devíti zápasech jim přivodilo Swansea, které takto poprvé v sezoně skáče do první poloviny tabulky.

Velšskému celku tedy určitě příliš nepřekáží ani skutečnost, že premiérově v tomto ročníku inkasovali na svém hřišti - bezmála po deseti hodinách. Swans totiž jinak obzvlášť po přestávce soupeře jasně předčili a tři body si bezpochyby zasloužili. V prvním dějství to ale ještě tak jednoznačné nebylo. Úvodní šanci zápasu si pro diváky přichystal David N’Gog, dnes osamocený na hrotu hostující sestavy, když z dvaceti metrů donutil Vorma k pěknému zákroku. A celkově Wanderers zvládali být v lepší formě hrajícímu soupeři důstojným soupeřem.

Podstatně horší to bylo po pauze, což ale z velké části zapříčinil hloupou druhou žlutou kartou Gardner. Tu navíc hned ve 49. minutě zvládl zúročit Allen, když mu signál z přímého kopu umožnil proběhnout středem hřiště a poprvé rozvlnit síť napnutou za Jaaskelainenovými zády. Tak se jenom v celé nahotě představila Achillova pata hostí - defenzíva. Ta rupnula i v 57. minutě, kdy pak mohl z penalty bezpečně zdvojnásobit vedení Sinclair, a hotovo mohlo být jen chvíli poté, kdyby nehlídaný Allen mířil přesně.

Místo toho tedy po devíti hodinách a 53 minutách přišla první inkasovaná branka před domácím publikem: Eagles zleva vyslal do pokutového území štiplavý centr, který si útočník Graham - jenž těsně předtím orazítkoval břevno - nešťastně srazil do vlastní brány. Swansea ale určitě nemuselo propadat panice, Bolton totiž dál zůstával být daleko spíš bezradným soupeřem než kterýkoliv jiným. A tak ještě ve třetí minutě nastavení Graham své předešlé zaváhání odčinil, když se trefil ve čtvrtém po sobě jdoucím zápase. Po Brittonově nahrávce nepochybil v situaci 1 na 1.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Težko říct, asi bych zkusil že oba dají gol, ale vítěze si netroufnu určit

Reagovat
smazaný uživatel

same here

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

JASNÁ JEDNA 2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele