12. kolo
19.11.2011 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V souboji zklamaných jsme se branky nedočkali

Sunderland měl před utkáním s Fulhamem naprosto stejnou bilanci, na tom se ani po vzájemném utkání nic nezmění, oba soupeři se rozešli bez branek. Blíže ke třem bodům měli přece jen domácí, ale při těch největších příležitostech se jim do cesty postavila branková konstrukce.

Oba celky potřebují nutně každý bod, byli to ale domácí, kdo měl v úvodu jasnou převahu. První velká šance Mckems přišla v deváté minutě. Rohový kop sice obrana FFC odvrátila, po následném centru se ovšem dostal k hlavičce Richardson, jeho pokus ale zastavilo břevno Schwarzerovi svatyně. Australský brankář musel i vzápětí, při nebezpečném průniku Colbacka. Mladý středopolař byl i nadále při chuti, povedeným dalekonosným pokusem z ničeho nic napálil pravou tyč hostující svatyně.

To se již ukázalo pro Fulham jako dostatečné varování. V dalším průběhu ale domácí z nastoleného trendu poněkud ubrali, výsledkem tak byl delší časový úsek bez nějaké zajímavé akce, oba celky hrály především od vápna k vápnu. To se změnilo až s koncem prvního poločasu, kdy se do tlaku začali dostávat naopak Londýňané. Vše odstartoval rychlý protiútok, při kterém nedosáhl na balón Baird. O pár minutek později však mohl po rohu otevřít skóre Etuhu, jeho hlavičku ale na brankové čáře zastavil jeden z obránců.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po změně stran. Cottagers hráli hodně trpělivě a málem se jim tato taktika vyplatila v 51. minutě. Zamora místo střely překvapivě posunul na Bairda, ten neváhal a povedenou ranou Westwooda pořádně prověřil. Poté se hra znovu dostala do té nudnější fáze, kdy ani jeden tým nechtěl diktovat tempo hry. Po hodině hry pak přišla nečekaná možnost domácích, po rohovém kopu Bardsleyho se do souboje se Schwarzerem pustil nebojácně Sessegnon, ten sice míč vybojoval, přesně zacílit se mu již ale nepodařilo.

Závěr utkání se proměnil na dobývání branky Fulhamu, všechny pokusy svěřenců Steva Bruce ovšem končili nezdarem, a tak se ke slovu přihlásili opět Cottagers. Na hranici penalty se k balónu protlačil Dempsey, jeho ráně ovšem něco málo chybělo. Nakonec se mohlo pro domácí ještě vše v dobré obrátit, volný přímý kop rozehrával Sessegnon, jeho zakroucený balón si ale Schwarzer pohlídal a udržel tak pro svůj celek alespoň bod.

Autor: Jiří Vojík / eurosport.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězství Sunderlandu po (snad) přesvědčivém výkonu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
paver

Řekl bych že tady se bodou body dělit. tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě jasná plichta 1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele