19. kolo
31.12.2011 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Wigan i v deseti vyrovnal a obral Stoke o body

Stoke dokázal ve druhém poločase otočit skóre, o vedení ale v samotném závěru díky penaltě čerstvě střídajícího Watsona vybojovali bod. Stoke tak po sérii čtyř výher nedokázali potřetí v řadě vyhrát. S Wiganem, který naopak už pošesté z posledních osmi duelů uhrál body, mrzí remíza na domácí půdě obzvlášť.

První polovinu zápasu ovládl překvapivě poměrně jednoznačně Wigan. Tedy alespoň co se vyložených šancí týče. Po deseti minutách Rodallega prudce střílel na zadní tyč a Sorensen i přes protipohyb lapil. Dánský brankář zazářil i za deset minut, kdy po krásné akci Stama úžasně vyrazil jeho střelu pod břevno. Zakrátko už Sorensena překnal Rodallega, ale zachraňoval kapitán Shawcross.

Hosté se nakonec ještě před přestávkou do vedení přeci jen dostali. Rodallega skvěle unikl po pravé straně, přihrál do vápna Mosesovi a ten poslal přesnou střelou pod břevno Wigan do vedení - 0:1. Favorité ze Stoke-on-Trent se do větší šance dostali až po hodině hry a bylo to tradičně po autovém vhazování. Huth však hlavičkoval jen do tyčky.

Klíčový okamžik zápasu se udál patnáct minut před koncem, když Caldwell zahrál ve vápně rukou a kromě nařízené penalty byl potrestán ještě červenou kartou. Následnou "desítku" proměnil Walters a vyrovnal - 1:1. Neuběhlo ani sedm minut a domácí se dostali dokonce do vedení a bylo to krása. Crouch prodloužil hlavou balon na Walterse, který lahodným obloučkem vyzval do samostatného úniku střídajícího Camerona Jeroma a ten pohodlně obstřelil Al Habsiho - 2:1.

Jenže hned za minutu nejspíš nejhlasitějším fanouškům v celé Premier League zhořkl oslavný pokřik na jazyku. Po souboji s Shottonem totiž upadl Rodallega a kopala se penalta. Ihned poté na hřiště přišel Ben Watson, jenž se vzápětí chopil míče a z pokutového kopu bezpečně vyrovnal a zajistil Wiganu bod za remízu 2:2.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan urve alespoň bod.

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Ja len, že Wigan je časť Manchestru takisto ako Bolton, čiže pomerne slušne futbalové mesto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele