12. kolo
19.11.2011 16:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

QPR si zase jednou vybralo světlou chvilku a Stoke porazilo

Tradičně se nedaří po evropském intermezzu, a teď ani to reprezentační Pulisovým svěřencům očividně dvakrát neprospělo. Potters na debakl od Boltonu navázali další porážkou, tentokrát padli na domácí půdě se sousedem v tabulce. QPR takto skáče do první poloviny tabulky, odkud ho večer může dostat leda Swansea.

Stoke přitom úvod podchytil přímo ukázkově. Začal velmi aktivně a již v osmé minutě dokonce mohl oslavovat gól. To když Crouch nasměroval míč do cesty Walterse, jenž využil pozičního pochybení Ferdinanda, aby s chirurgickou precizností zavěsil. A brzy to mohlo být klidně i 2:0, kdyby se Kenny nevytáhl s perfektním zákrokem proti střele Crouch. Místo toho se tedy Potters raději kolem 20. minuty dostali pod mírný tlak, z něhož vzešla vyrovnávací trefa. Trpělivá mezihra QPR vyústila v centr Traorého, který odhlavičkoval do sítě v úvodu ošetřovaný Helguson.

Po téhle nešťastné události se Potters za vydatné podpory fanoušků rozeběhli za další brankou, standardky jim však v jejím dosahování tentokrát dlouho nepomáhaly. Naopak těsně před pauzou se balon od Wright-Phillipse stěhoval přes Mackieho až k zadákovi Youngovi, jenž zblízka překonal Sorensena i podruhé. Stoke zkrátka protentokrát nevládl svému pokutovému území, což se mu definitivně vymstilo ještě v 54. minutě. Tehdy opět přiletěl centr z levé strany - tentokrát od Bartona - a Helguson svou druhou, téměř totožnou brankou zajistil QPR pohodlný náskok.

Ten už Londýňané ustrážili; a to i bez pomoci další Helgusonovy trefy, kterou rozhodčí Islanďanovi odepřeli vinou ofsajdového postavení. Místo toho se ještě Rangers mírně klepali, když Stoku v 64. minutě konečně vyšla standardka: po přiťuknutí Crouche snížil Shawcross. Ovšem to bylo ze strany Potters téměř vše. Jedinou další za zmínku stojící situaci v pokutovém území QPR, během níž se pod nátlakem Bartona skácel Huth, totiž rozsoudil rozhodčí ve prospěch hostí.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

QPR trápí favority , ale se Stoke prohrají 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra Stoke o gol.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
paver

QPR to venku umí ale tentokrát prohrají. tip: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele