13. kolo
26.11.2011 13:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Blackburn si z venku odváží další tři banány, tentokrát už ale padl na Stoku

Čtvrtý z pěti posledních venkovních duelů přinesl Blackburnu tři inkasované branky. Podruhé Rovers zvládli na salvu protivníka odpovědět pouze jedinou přesnou trefou. Celkem jasně tedy na Britannia Stadium padli, jakkoliv mohlo jít o relativně vyrovnanou bitvu.

Po jednom dalekonosném "autaři" na každé straně; dva týmy s otřesnou formou; jeden spoléhající při své gólové produkci čistě na standardky; druhý, kterému výjimečně nefungovala technická křídla, a musel se přizpůsobit soupeři. Rovers nastoupili v sestavě, jež ho předurčovala spíše pro kombinační fotbal, přesto se celý první poločas strávil jenom bohapustým "přisvěcováním" na Britannia Stadium. Nákop následoval nákop, míč se choval vskutku jako héliový balonek, pro něhož je zcela nemyslitelné, aby se držel při zemi.

Výsledkem samozřejmě nebyla atraktivní podívaná, kterou ani nezdobilo adekvátní množství zajímavých příležitostí. Hosté si je netvořili vůbec - přestože v minulých dvou venkovních kláních zaznamenali dohromady šest gólů. Hoiletta ani Rochinu dnes balon dlouho neposlouchal, z celé ofenzívy vlastně snesl přísnější měřítka akorát Yakubu. Předpřestávkovým vrcholem Keanovy party tak byla jedna hlavička po rohu, se kterou si na brankové čáře poradil Whelan. Stoke na tom byl úplně stejně mizerně, alespoň se mu ale povedlo z ničeho (respektive klasicky ze standardky) vykřesat gól. Pennant naznačil signál a pak pěkně zakroutil míč na hlavu v pořadí druhého skákajícího borce Roryho Delapa, jenž projektil akorát jemně tečoval na zadní tyč.

V druhém dějství se naštěstí o dobro diváka začali fotbalisté starat intenzivněji. Hned na vstupu předvedl obratné sólo Rochina, a když pak vtipně patičkou procedil míč na malé vápno, Formicovi doopravdy jen stačilo trefit balon. Ani to se mu však nepovedlo. Místo toho proto brzy mohli zdvojnásobit vedení Potters. Nejprve ještě Huth z výtečné pozice křižně hlavičkoval mimo, pak se nicméně ujala Whelanova tečovaná střela a bylo to skutečně 2:0. Definitivně hotovo pak bylo v 73. minutě. Tehdy při dlouhém balonu zaspala obrana Rovers a Crouch volej kontroloval zcela bezchybně, aby se trefil popáté ve stejném počtu utkání s tímto soupeřem.

Teprve vzápětí se Blackburn nadechl k opravdu solidní pasáži. N’Zonzi šikovně vysouval Yakubua, který se nezdržoval - okamžitě střelou z otočky donutil Sorensena k rychlému pádu na zem. A o čestný zásah se tou nejkrásnější možnou cestou postaral Rochina, jenž přebral míč těsně za hranicí šestnáctky a nechytatelným způsobem jej otřel o levou tyčku. Stejný hráč přitom do konce zápasu povedeně pálil ještě jednou, to se ale pro změnu radoval gumový Sorensen.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Flamex

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke nezvládá zápasový rytmus EL a PL, ale podle mě se teď proti Blackburnu chytne. Povinná výhra, Tip: 2:0, 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke čeká na vítězství už moc dlouho 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jones vstřelí vítěznou branku

2: 1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že 1:1 nebo oba dají gol na tkt

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn už konečně zaboduje 1-2

Reagovat
Fingulka

Kean by měl chytit rozum do rukou a táhnou do p**ele sám od sebe Nechápu jak ty indové můžou přemýšlet o vylepšení smlouvy... KEAN OUT

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele