14. kolo
03.12.2011 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

QPR bude bodu za remízu s WBA nepochybně litovat

S tímhle výsledkem bude QPR těžko spokojeno. Po šestém letošním zásahu veterána Helgusona se užuž vidělo v elitní desítce, nakonec se mu ale hrubě vymstila rozhazovačnost před soupeřovou brankou, díky níž Rangers ne a ne navýšit náskok. O ten je nakonec připravil Shane Long pouhých devět minut před koncem.

QPR šlo do utkání posíleno o návrat hříšníka Bartona, Warnock pak zároveň vsadil i na Boothroyda. Jeho protějšek Roy Hodgson udělal v základní sestavě jedinou změnu: do konce sezony odstaveného Geru nahradil Dorransem. Ten se v úvodních pasážích jevil velmi sebevědomě a z jeho aktivity WBA určitě mohlo těžit. První poločas byl na každý pád charakteristický obdivuhodnou střeleckou aktivitou, a to na obou stranách. S tím rozdílem, že Bartonův ani Wright-Phillipsův pokus Fostera nepověřil, zatímco Černý musel být v pohotovosti neustále. Dobře si poradil s Thomasovým projektilem a nezaváhal i při slabé hlavičce McAuleyho.

Byli to nicméně Rangers, kdo se přes menší zlověstnost prosadili jako první. Ve 20. minutě sice Mackieho šikovný průnik zastavil dobře načasovaný obranný zákrok, míč se však odrazil akorát k Bartonovi, který jej poslal na zadní tyč pro skórujícího Helgusona. A brzy to klidně mohlo být 2:0, kdyby čárový prominul skvěle zakončujícímu Wright-Phillipsovi vpravdě velmi těsný ofsajd. I přes očividnou frustraci, kterou po tomto sporném momentu horlivě ventiloval zejména manažer Warnock, se každopádně QPR nepřestávalo hnát za kýženou pojistkou.

Mackie tedy se svou dalekonosnou ranou nebyl daleko úspěchu a Fourlin svůj projektil také nekroutil zrovna marně. To však nakonec QPR uspokojí jen velmi těžko. Z divokého konce, kdy se střídaly šance na obou stranách, totiž ve finále hladce vyniká Odemwingieho průnik po levém křídle a Longova bezchybná koncovka.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tady to je asi jasné QPR hrajou doma velmi dobře 2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele