33. kolo
11.04.2012 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Swansea si z Loftus Road veze opožděnou velikonoční výslužku

Boj o záchranu nedramatizuje jenom Wigan, který oloupil lídra tabulky, ale i QPR. To si vzpomnělo na poslední vzájemný souboj se Swansea zde, na Loftus Road, a podobně jasně jako loni - tentokrát 3:0 - jej přejelo. Také pro Rangers to tedy znamená alespoň dočasné vysvobození ze zajetí sestupu.

Možná za to mohl i výkon kapitána Joeyho Bartona. Ten byl v nedávně době kritizován i vlastními fanoušky, dnes však exceloval od začátku do konce a dokonce se blýskl i veledůležitým prvním gólem, jenž navíc vstřelil těsně před přestávkou. To je vždycky nepříjemné, kór pro mužstvo, jež se předtím ocitalo blíže gólu častěji než protivník. Protože právě Swans málem šli do vedení skrze vlastní gól Taiwa nebo velkou šanci Routledge, který svůj volej poslal trestuhodně nad břevno.

Nicméně domácí i přesto vypadali hladověji a odhodlaněji v dnešním klání uspět, což se jim tedy vyplatilo konkrétně situací ze 45. minuty. Tehdy se Barton nekompromisně opřel do odvráceného Taarabtova centru a Vorm byl v tu chvíli stoprocentně bez šance. Přitom holandský brankář dříve nemusel složitě zasahovat ani proti zpackané střele Mackieho střele, jež mířila přímo do Vormovy náruče, ani proti Buzsakyho nepřesnému pokusu.

Oba neúspěšní střelci si nicméně později spravili chuť. Mackieho ráně v 55. minutě pomohla teč Rangela, zatímco Maďarova rána z podobné, zhruba 20metrové vzdálenosti už zaplula do sítě zcela čistě. Tak se stalo v 67. minutě a zlomení hosté už neprokázali moc vůle minimálně upravit nepříznivý stav. Snad akorát Grahamově hlavičce po přímém kopu Sigurdssona mnoho nechybělo.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 : 2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

sympaticky QPR vyhra 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vyhral tak ticho

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

zachraňte se!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele