20. kolo
02.01.2012 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Barton potopil svůj tým hloupým vyloučením. Norwich otočil na 2:1

I podruhé Norwich zvládl přemoci QPR poměrem 2:1 a nadále tak v rámci nováčkovských soubojů zůstává neobrán. Do role zprvu kladného a pak jednoznačně záporného hrdiny Rangers se obsadil Joey Barton. Jeho nádherný gól totiž následovala brzká a zbytečná červená karta, díky níž především Canaries stihli otočit.

Celý poločas o hádání? Vypadalo to tak. QPR bylo na Loftus Road konečně jednou sebevědomé, zcela jisté v kramflecích, dominantní. Norwich, který nastoupil pomalu v béčkové sestavě bez všech konstantních ofenzivních opor včetně Hoolahana a Morisona, se zvláště ve středu pole nechytal - nechával vyniknout umění Taarabta s Faurlinem, a ke všemu brzy inkasoval. Právě posledně jmenovaný borec narýsoval podél levé lajny krásný pas za obranu pro Hilla, jehož prudký centr proputoval napříč pokutovým územím až k Bartonovi, který utěšenou ranou nedal Ruddymu žádnou šanci.

Snad bohužel, snad naštěstí si ovšem známý bouřlivák řekl v tom samém dějství o pozornost ještě výrazněji: nováčkovský souboj totiž ve 35. minutě okořenil svou pří s Johnsonem, kterou zakončil nejspíš ducnutím hlavou do protihráčova obličeje. To činil přímo před hlavním rozhodčím, jenž po poradě s asistentem okamžitě sáhl po červeném kartonku. Od té doby nedal manažer Warnock stejnému čárovému pokoj, veterán Derry hlavnímu a i mezi jinými aktéry se dále strhávali menší hádanice. Co však bylo pro příští vývoj utkání vůbec nejdůležitější: Canaries takto ještě do přestávky srovnali, když se z 25 metrů precizní ranou k tyči prosadil Pilkington.

Jenže v druhé půli se žádný útok na obrat v utkání nekonal. Slabá záložní linie dál nedokázala přehrávat ani oslabené Rangers. Naopak Taarabt si z přímého kopu vynutil luxusní zákrok na Ruddym, Wright-Phillips se marně pokoušel o penaltu (přestože sudí ukázal tak napůl na puntík a napůl na bránu, takže Loftus Road na chvilku explodovalo nadšením) a Faurlin z dálky celkem slibně pokoušel štěstí levačkou. Norwich mezitím nic. Vše se mělo změnit až s trojím střídáním, v rámci něhož se na hrací plochu dostaly stálice základní sestavy - Fox, Morison i Hoolahan.

Přestože tedy Canaries nezačali bůhvíjak tlačit, z jedné zmatečnější situace uvnitř pokutového kopu se v 84. minutě prosadil pohotový Morison a bylo hotovo. Dnes žolík, jinak klíčový hráč zahajovacích sestav Paula Lamberta pálil zpoza malého vápna, když mu Pilkingtonův přetažený centr sklepnul k pravačce Bennett.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zase mi to přijde jako remízové kolo, ale tady zkusím 1 - 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3-3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme bodovat, musíme zvítězit. Konečně zase po dlouhé době hrajeme doma. Zápas s Gunners byla bída a humus, však ani dnes nečekám žádnou fotbalovou ódu na radost. Realita je drsná a my už prakticky s každým zápasem hrajeme o udržení v PL. Jako příznivec Rangers bezmezně věřím ve fenomenální úspěch v dnešním zápase. Jako racionálně uvažující sázkař se však budu muset smířit s remízou, nebo porážkou Londýňanů. Tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele