13. kolo
26.11.2011 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Norwich zvládl i druhý nováčkovský duel, QPR porazil 2:1

Grant Holt je zkrátka talisman, jak se patří. V Liverpoolu vystřelil Norwichi bod, doma proti Blackburnu jej pro Canaries pozdním gólem zachránil. Dnes hned záhy po svém příchodu na hřiště rozhodl zábavný duel s dalším nováčkem z Londýna...

Tahle nováčkovská bitva možná leckdy zoufale postrádala kvalitu v zakončení, alespoň ovšem nabídla napříč celou 90minutovkou nesmírně vyrovnanou, atraktivní a v neposlední řadě i férovou bitvu dvou celků sedících v pohodlném středu tabulky. Prvně se koneckonců na Carrow Road žlutilo až v úplném závěru.

Do utkání vstoupili tou správnou nohou spíše domácí. Anton Ferdinand brzy vyděsil Radka Černého, zaskakujícího za zraněného Kennyho, rozpačitou hlavičkou "domů", takže exslávistický brankář musel okamžitě předvést své kvality proti důraznému Morisonovi. Již v 15. minutě mu však po Surmanově rohovém kopu nepomohlo zhola nic; do míče se opřel Martin, aby dodatečně odčinil svou klíčovou chybu ze zápasu s Arsenalem.

Po premiérové změně skóre víceméně přebralo iniciativu QPR. To vypadalo jistě na balonu a v kombinacích, nedařilo se mu však překonávat pevnou obrannou linii domácího mužstva. První výjimku představovala hlavička islandského veterána Helgusona po centru Younga; ta ovšem byla zhruba stejně nevalné kvality jako jeho knírek vypěstovaný u příležitosti Movemberu. Jinak byl pro defenzívu Norwiche nejvíce nebezpečný Shaun Wright-Phillips. Ten jednou zajímavě centroval ze standardní situace, jindy sám při zemi prověřil Ruddyho.

Příliš to nevypadalo, že by dnes Canaries konečně měli udržet své první čisté konto v sezoně; a tak se také nestalo. Jeden z míčů se odrazil od levé tyče dokonale přímo do cesty Lukea Younga, jenž bez problémů po hodině hry srovnal. Ovšem Norwich se dočkal spasení, když v 70. minutě Paul Lambert sáhl ke šťastnému dvojitému střídání. Na hrací plochu vypustil kreativce Hoolahana i zakončovatele Holta, kteří pak dohromady zařídili pro žlutozelené 16. body v tomto ročníku. Prvně jmenovaný levačkou odcentroval a vloni nejlepší střelec týmu se zblízka nemohl mýlit.

Rangers nicméně ještě měli dost času na stanovení nerozhodného skóre. Jenže Youngův centr akorát škrtal vršek břevna Ruddyho svatyně a Helguson svůj další hlavičkovaný pokus namířil nad bránu.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Flamex

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

QPR venku ještě neremizovali, tak zkusím 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Norwich čeká dlouho na vítezství, vzhledem kvalitě soupeře ale tipuji že to bude mít opravdu těžké, dvojtip 10 2:1 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

QPR hrají pěknej fotbal a věrím že si odvezou body 0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele