15. kolo
10.12.2011 16:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Norwich v přestřelce zvládl udolat nezvykle chybující Newcastle

Bez kompletní stoperské dvojice to zkrátka nepůjde. Newcastle z ničeho nic přišel o největší vzdušnou sílu, což se mimo jiné podepsalo na skutečnosti, že tři ze čtyř branek Norwiche vzešly ze standardních situací. I jen tato porce by Canaries stačila k radosti po tomto šestigólovém trháku a posunu do první desítky.

V záři reflektorů se až nepěkně často ocital před přestávkou rozhodčí Martin Atkinson. Hned dvakrát jeho rozhodnutí byla oběma tábory vehementně zpochybňována. Nejprve po ruce Santona upřel Norwichi možnost zahrávat penaltu, později ukázal k rohovému praporku, aniž by patrně měl - na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby se právě skrz něj Canaries neujali vedení. Croftsův pokus byl v oné 39. minutě ještě zablokován, následný šum ve vápně ale vyústil v Hoolahanův klíčový dotyk a Simpsonovou definitivní tečkou za bezbrankovým skóre.

První poločas se jinak nesl zejména v duchu stračího zvykání si na novou obrannou linii ve složení Taylor-Perch-Simpson-Santon. Newcastle následkem těchto změn pozbyl téměř veškeré jistoty, která ho v defenzivní činnosti dosud provázela. Krom standardek se nedokázal vypořádat ani s houževnatostí dua Holt-Morison. Prvně jmenovaného pak od skórování musel Simpson odrazovat až v poslední chvíli. Magpies naproti tomu působily nebezpečně jedině z brejků; po jednom z nich musel Ruddy zasahovat proti Cabayeho tečované střele. Přesto se hostům povedlo promptně zareagovat na inkasovanou branku - ještě do přestávky. Ba perfektně načasoval svůj náběh za obranu pro Cabayeho luxusní pas a v situaci jeden na jednoho nepochybil.

O poločase tedy každopádně alespoň něco nasvědčovalo tomu, že by Norwich prvně od ledna 2005 na svém hřišti vsítil čtyři branky. A tak se taky stalo. Newcastle brzy po restartu opět propadl při bránění rohového kopu; tentokrát Holtovi bylo umožněno opakovaně hlavičkovat proti Krulovi. Napodruhé se i za pomoci břevna mohl radovat ze své další trefy. Již v 63. minutě to potom bylo už 3:1, neboť Gosling vymyslel strašidelnou zadovku, aby Crofts přesně odcentroval na skórujícího Morisona.

V ještě horší pozici se prvně startující Gosling ocitl v 65. minutě, když pozdním zákrokem sestřelil Martina a svůj tým výrazně oslabil. Iv deseti posléze Newcastle snížil: Whitbread u půlící čáry ztratil a Ba pak po Ameobiho přihrávce z protiútoku vykřesal hostům jiskru naděje. Nadarmo. Holt se hlavou v 83. minutě spojil s Croftsovým centrem od rohového praporku a bylo hotovo.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle je pro mě favorit, poslední 3 zápasy měl hodně těžké soupeře, jak Manchestery tak Chelsea, nyní bude chtít konečně vyhrát a kvalitu na to rozhodně má, pořád si myslím, že newcaste má nejlepší obranu v lize tip 2 1:2 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

to sice mají, ale S.Taylor do konce sezóny mimo a Collocini taky jeden zápas vynechá, tak uvidíme no snad ale kluci vykopou tři body

Reagovat
smazaný uživatel

to že ho vynechá není vůbec jisté...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Norwich trochu překvapením pro mě....

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že těsně,ale vyhraje Newcastle United

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

věřím v Newcastle , 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle výhra a padne viac ako 4 góly....

Reagovat
Devil

Toho jsem se obaval....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele