24. kolo
04.02.2012 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Norwich nakonec udolal Bolton a zachraňovat se již asi nebude muset

Bolton je pořád v té samé, ukrutně husté kaši. Sice si připisuje teprve třetí prohru v osmi kolech, ovšem co je hlavní - po senzační výhře Wolverhamptonu na půdě QPR se zase propadá mezi sestupující trojku. Od té je teď naopak patrně definitivně vzdálen Norwich; živí již 12bodový náskok.

Že bod ze zápasu s Arsenalem povzbudí? Určitě se to dá předpokládat; u Blackburnu to ovšem dříve neplatilo ani s vítězstvím a Bolton teď tuhle pokřivenou logiku jenom potvrdil. Jeho první poločas byl směskou neuspořádaného bránění a neskutečně sterilního, až bázlivého útočení. Eagles možná mohl mít na pravé straně míč co druhou minutu, přesto odtamtud nedoručil ani jeden (!) kloudný míč do pokutového území Canaries; Trotters jednoduše útočili tak maximálně po vápno, zde končili. Naopak Norwich byl na svých výletech do protivníkovy obrany tradičně vynalézavý, nadšený i úspěšný - Surman ovšem spálil tisíciprocentní šanci a pak Kanárky rozhodilo stejné zranění (podkolenní šlacha) obou stoperů.

Každopádně Paul Lambert jakkoliv nemohl uvěřit, když mu i Whitbread po Ayalovi oznamoval, že hamstring, s nímž nedávno promarodil několik týdnů, v takové zimě dál pokoušet nebude, s prvním poločasem těžko mohl být spokojen. Ačkoliv jeho převážné většině Norwich jednoduše dominoval, v šancích systematicky selhával. Nejprve ještě Holt složitý volej uřídil nejlépe, jak mohl - to ale pořád znamenalo akorát snadný zákrok Bogdána. Jen dvě minuty poté Surman na bližší pravé tyči našel Jacksona, jenž si prvním dotykem míč dokonale přichystal na křižnou ránu - tou však zadní část brankové konstrukce pořád o chlup minul. A nakonec úplný vrchol: fantastické Holtovo přiťuknutí patou Surmanovi, jenž si mohl nějaké čtyři metry před brankou jenom vybrat, kam to Bogdánovi "loupne" - a vybral si břevno! To ho potom vážně neomlouvá, že měl do balonu kopat podstatně slabší pravačkou.

Po přestávce to byl možná překvapivě, možná i očekávaně Bolton, kdo využil slabosti Norwiche z konce poločasu a začal do soupeře bušit hned zkraje druhého dějství. Pořád ho nicméně trápily ty samé neduhy, pročež první ránu měl po přestávce na svědomí stejně muž ve žlutém: a sice Jackson, jemuž znovu ideálně nevyšla křižná rána, tentokrát po perfektní vzdušné práci Holta. Trotters se nicméně na druhé straně pořád lepšili a lepšili, až konečně N’Gog z nevýhodné pozice prvně prověřil Ruddyho. To se psala 56. minuta. Jen těsně poté Petrov divže nezakroutil míč do sítě přímo od rohového praporku (velká pochvala Ruddymu za ustání situace) a vyrovnaný duel nahoru-dolů mohl konečně začít...

Například dočasné oživnutí Canaries následoval skvěle vystavěný protiútok tria Davies-N’Gog-Eagles, který posledně jmenovaný zakončil precizním centrem na malé vápno, kde míč trestuhodně minul střídající veterán. Přitom jenom za pár okamžiků se perfektní individuální prací dostal k další střele Jackson - a tentokrát už Bogdána alespoň základně prověřil.

Pozoruhodný obrázek se ale divákovi naskytl teprve v 70. minutě. Tehdy se na pravé straně uvolnil k přízemnímu centru neúnavný Jackson, Surman si pro něj sběhl na osu hřiště, prvně ho napálil do Wheatera, ovšem poté...pravačkou složil reparát, když dokonale zareagoval na odražený míč a bez přípravy ho ještě ze vzduchu odpálil takzvaně pod víko.

V samotném závěru už Bolton vrhal víceméně všechny síly do útoku, přece jen s vědomím tak těžkého losu před sebou zkrátka potřeboval z tohoto utkání bod. Místo toho však akorát mohl ještě několikrát inkasovat. Pilkingtonův prudký a přesný centr na zadní tyč nezvládl těsně strážený Holt stlačit pod břevno, přičemž když si oba aktéři role vyměnili, stál křídelník v ofsajdu. Přesto právě jemu se nakonec ono vedení povedlo zdvojnásobit, když duchapřítomně doklepl do sítě Bogdánem vyraženou střelu Martina. Až v nastavení se pak Trotters zmohli alespoň na nějakou odpověď: Petrovův pěkný volej si to ovšem namířil jen do tyče.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Devil

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

2.0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele