3. kolo
28.08.2011 14:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Newcastle pokračuje v efektivním sběru bodů, neodolal ani Fulham

Newcastle to opět dokázal. Ani zdaleka vyrovnaný či snad suverénní výkon Strakám znovu stačil k plnému bodovému zisku. Tentokrát šance pálili Cottagers a domácí pro změnu nespasil jeden přímý kop, nýbrž ojedinělá one-man show Leona Besta.

Celkem obvyklý začátek v podání Newcastlu. Hodně rozvážné rozkoukávání se a pouhých 29 procent držení míče v konfrontaci s drzými akcemi Dembeleho, Kasamiho či Dempseyho doslova byly do očí. Dokonce se i zdálo, že mají Cottagers po namáhavé cestě z Ukrajiny více sil než soupeř po složitém přemáhání se v Carling Cupu. Nicméně finální fáze vázla oběma stranám, což platilo i po dvaceti minutách, kdy se do jakéhož takého varu dostaly rovněž Magpies. Fulham jenom stvrdil své větší sebevědomí zajímavým signálem ze standardní situace, na který však povedenou koncovkou nezvládl navázat Damien Duff.

Newcastle má ovšem zvláštní kouzlo. Stejně tak v derby se Sunderlandem tahal během prvního poločasu za kratší konec, a přesto nakonec cenné vítězství ukořistil. A to byl případ i dnešního duelu. Ještě před přestávkou dobře hlavičkoval Jonás, přičemž hned po chvilkovém odpočinku potom Schwarzer rozpačitě vyrazil nad sebe dalekonosnou střelu Cabayeho a Best byl u balonu tak akorát včas, aby jej doklepl do sítě.

Jenže Fulham na ofenzivní vyznání svého manažera Jola nezanevřel ani po této nečekané ráně. Sidwellovu hlavičku brzy musel Krul pracně vytahovat alespoň na břevno a nadějně se jevil i průnik Duffa zakončený střelou do boční sítě. Efektivita nicméně zůstávala stát na straně Strak. Proto se Pardewovi tak vyplatilo představení Demby Ba, který okamžitě zaspolupracoval s Bestem, jenž Senegalcův centr z voleje utěšeně napálil pod břevno.

Ani to každopádně nebyla konečná, Cottagers měli ještě kupodivu sil na rozdávání. Činit se proto musel hlavně Tim Krul, jehož brzy přikvačila prověřit táhlá bomba Bairda. A nizozemský brankář se následně zaskvěl i proti Murphyho hlavičce z těsné blízkosti. Čisté konto nicméně až do konce neudržel. V 88. minutě si totiž Dempsey naskočil na Murphyho centr a konečně vsítil první branku Fulhamu v ligové sezoně. Prozatím však také poslední.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Newcastle je podle mě velkým kandidátem na EL.Fulham v tomto zápase nebude stíhat,protože ještě před tímto zápasem odehraje ten z EL proti Dněpru,který podle mě nebude odevzdaný.Newcastle si tady dokráči pro těsné vítězství.

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle se do EL muze dostat leda tak zazrakem.

Reagovat
cokl.d

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Devil

Straky slapem!!!!!

Reagovat
Devil

2:1

Reagovat
Devil

Reagovat
paver

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle má velký potenciál a Fulham to bude mít na St. JAmes Parku dost těžké a potom co hrál Zápes s Dneprem vyhraje Newcastle 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Devil

Alespon nejaka radost!

Newcastle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele